Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Telenet wil Digibox met spraakbesturing uitbrengen

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2016, 11:24 CategorieDigitale tv

Digitale tv-providers moeten met hun tijd mee en zijn daarom druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe settopboxen. In Nederland weten we al dat Ziggo en KPN inmiddels druk aan het testen zijn met settopboxen die de Ultra HD-resolutie ondersteunen, in België lijkt de focus bij Telenet op spraakbesturing te liggen.

John Porter, directeur van Telenet, laat in een interview met de Vlaamse krant De Tijd weten dat het bedrijf momenteel experimenteert met een Digibox de ondersteuning voor spraakbesturing biedt. Gebruikers kunnen hierdoor middels simpele stemcommando’s bijvoorbeeld van zender wisselen of een programma opnemen. Daarbij krijgt de nieuwe Digibox toegang tot Netflix.

Opvallend is dat Porter aangeeft dat de kans klein is dat de nieuwe Digibox de hoge Ultra HD-resolutie zal ondersteunen. Deze resolutie neemt namelijk veel meer bandbreedte (20Mbit/s) in beslag. In plaats daarvan zou het bedrijf kiezen voor full hd-signalen met een bandbreedte van 4Mbit/s en ondersteuning voor high dynamic range. Dit zou de beeldkwaliteit al drastisch moeten doen verbeteren.

Telenet laat ook weten te experimenteren van virtual reality. Net bedrijf is naar eigen zeggen geen ‘domme pijp’ en wil dus een toegevoegde waarde voor consumenten zijn. Het eerste virtual reality-project wordt nog deze maand afgerond maar zal vooralsnog niet voor consumenten beschikbaar zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.