‘Sony komt in 2017 met eigen serie oled tv’s’

14 november 2016 1 Minuut 2 Reacties
LG-2016-oled

2017 zou wel eens het jaar van de oled tv kunnen worden aangezien steeds meer fabrikanten zich met de beeldtechniek lijken bezig te houden. Er gaan nu geruchten dat ook Sony oled weer omarmd heeft en volgend jaar zelfs met een complete oled tv-serie komt. Natuurlijk komen de panelen bij LG vandaan.

Meer oled tv’s

LG is op dit moment nog heer en meester op het gebied van oled, niet in de laatste plaats omdat LG Display de panelen produceert. Er zijn dit jaar echter al wat oled tv’s van andere fabrikanten verschenen, waaronder Philips en Loewe. Beide fabrikanten maken gebruik van de panelen die bij LG van de band rollen.

Sony komt in 2017 met oled tv’s

Volgens de nieuwste geruchten ziet ook Sony nu in dat oled de meeste potentie heeft. De Japanse fabrikant zou in 2017 een volledige serie met premium oled tv’s willen lanceren, voorzien van de oled-panelen van LG. Het zou een opvallende stap zijn aangezien Sony afgelopen zomer zelf een verbeterde led-techniek voor lcd tv’s presenteerde en daarmee de concurrentie met oled wilde aangaan. Deze nieuwe led-techniek zien we in de premium ZD9-serie terug, die we onlangs uitgebreid getest hebben.

Ook Panasonic zou volgens recente geruchten aan een nieuwe oled tv werken. In 2015 bracht Panasonic zijn eerste oled tv op de markt maar dit model was te prijzig voor de meeste consumenten.

Lees meer over het verschil tussen een lcd led tv en een oled tv.

Reacties (2)