Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos-speakers nu te bedienen vanuit de app van Spotify

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2016, 15:48 CategorieLuidsprekers

Sonos en Spotify hebben aangekondigd dat gebruikers van de muziekstreamingdienst de speakers ook voortaan vanuit de app kunnen aansturen. De functie is momenteel nog in bèta op verschillende platformen, maar zal binnenkort voor iedereen gelanceerd worden.

Sonos en Spotify

Sonos en Spotify zijn al langer verweven met elkaar, maar die integratie gaat nu nog een stapje verder. Het is namelijk mogelijk de speakers in huis te bedienen vanuit de Spotify-applicatie. Spotify Connect is namelijk de functionaliteit die is toegevoegd middels een update voor Public Beta 7.0 van de Sonos-app. Het geeft Android-, pc- en Mac-eigenaars de volledige controle over de muziek die wordt afgespeeld over de verschillende speakers in het huis. Ook kun je speakers groeperen en weer uit de gemaakte groepen halen.

De iOS-versie van de Sonos-app mag op dezelfde functionaliteit rekenen, maar die komt pas beschikbaar wanneer de bètaperiode succesvol is afgerond. Wanneer dat gebeurt, is helaas niet bekendgemaakt. Met de integratie kun je dus direct aangeven welke muziek de Sonos-speakers moeten afspelen en dat geldt ook voor de gemaakte afspeellijsten. Wanneer je speakers hebt gegroepeerd, dan kun je in één keer voor alle speakers de volume aanpassen, bijvoorbeeld. Je hebt hiervoor de software van Sonos in feite niet meer nodig.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.