Sommige verbeterde games op PS4 Pro hebben problemen met framerate

15 november 2016 1 Minuut 3 Reacties
playstation-4-pro-retina

De website Eurogamer heeft de PS4 Pro goed kunnen testen en heeft moeten concluderen dat 'verbeterde games' soms problemen hebben met de framerate. Vooral spellen als The Elder Scrolls V: Skyrim en The Last of Us komen een paar beloofde frames tekort.

Problemen met verbeterde games op PS4 Pro

De website Eurogamer is goed gaan kijken naar de capaciteiten van de Ps4 Pro, de krachtigere versie van de PlayStation 4, en heeft helaas moeten ontdekken dat alles toch niet zo soepel loopt als geadverteerd. Hoewel het gros van de verbeterde spellen prima werken met een hogere resolutie (tot 4K) of met verbeterde grafische technologieën waardoor de beelden scherper worden gemaakt (wanneer je een 1080p-tv hebt), toch zijn er games die problemen vertonen op de hardware. Dit zijn The Elder Scrolls V: Skyrim en The Last of Us.

De eerstgenoemde titel zou in 30fps (frames per seconde) moeten draaien en de laatstgenoemde in 60fps, maar beide games komen een paar frames tekort, wanneer ze worden gespeeld in 1080p. Ook Deus Ex: Manking Divided laat wisselende resultaten zien als het om de framerate gaat. Voor gamers is een stabiele framerate belangrijker dan mooie graphics, dus dit kan een groot probleem zijn. Sony heeft inmiddels op de situatie gereageerd en geeft aan op de hoogte te zijn. Ook wordt er nu onderzocht hoe de problemen kunnen worden opgelost.

Reacties (3)