Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sommige verbeterde games op PS4 Pro hebben problemen met framerate

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2016, 8:43 CategorieGaming

De website Eurogamer heeft de PS4 Pro goed kunnen testen en heeft moeten concluderen dat ‘verbeterde games’ soms problemen hebben met de framerate. Vooral spellen als The Elder Scrolls V: Skyrim en The Last of Us komen een paar beloofde frames tekort.

Problemen met verbeterde games op PS4 Pro

De website Eurogamer is goed gaan kijken naar de capaciteiten van de Ps4 Pro, de krachtigere versie van de PlayStation 4, en heeft helaas moeten ontdekken dat alles toch niet zo soepel loopt als geadverteerd. Hoewel het gros van de verbeterde spellen prima werken met een hogere resolutie (tot 4K) of met verbeterde grafische technologieën waardoor de beelden scherper worden gemaakt (wanneer je een 1080p-tv hebt), toch zijn er games die problemen vertonen op de hardware. Dit zijn The Elder Scrolls V: Skyrim en The Last of Us.

De eerstgenoemde titel zou in 30fps (frames per seconde) moeten draaien en de laatstgenoemde in 60fps, maar beide games komen een paar frames tekort, wanneer ze worden gespeeld in 1080p. Ook Deus Ex: Manking Divided laat wisselende resultaten zien als het om de framerate gaat. Voor gamers is een stabiele framerate belangrijker dan mooie graphics, dus dit kan een groot probleem zijn. Sony heeft inmiddels op de situatie gereageerd en geeft aan op de hoogte te zijn. Ook wordt er nu onderzocht hoe de problemen kunnen worden opgelost. • Delen:

Reacties

 1. Enzo
  15 november, 2016 om 9:31

  Ps4 pro heeft meer problemen met 4k tv’s die niet ondersteunt worden!!!
  Door die vervelende HDCP 1.4 & 2.2 verhaal kan bij sommige samsung ue55hu modellen geen uhd color worden geactiveerd!!!!
  Terwijl je €2000,- voor een tv betaald!!!

  MIN PUNT!!! Sony haal HDCP TERUG NAAR 1.4 4k HDR OF IETS ANDERS!!

  • Boender
   15 november, 2016 om 12:50

   Uhd moet je zelf aanzetten wordt niet door console gedaan, maar hdr weer wel en dat gaat soms fout. Je kan zelf hdcp terugzetten in safemode let op hierdoor doen netflix en YouTube het niet . Games wel.

   UHD is niet hetzelfde als hdr.
   UHD zorgt ervoor dat je 255 tinten per kleur(rgb) heb en hdr 1000 tinten.

   • Enzo
    15 november, 2016 om 15:07

    Dat is het probleem ik heb het geprobeerd in safe mode maar nog niks ik kan alleen hdmi 3 gebruiken voor HDCP2.2 de rest is 1.4

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.