Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Smart tv’s van Philips uit 2009 verliezen slimme functies

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 16:42 CategorieSmart tv's

Eind december zullen enkele smart tv’s van Philips slimme functies gaan verliezen. Het gaat hier om smart tv’s uit 2009 uit de 8000- en 9000-serie. In totaal gaat het om twaalf verschillende modellen die een bepaalde certificering zullen verliezen.

Geen updates meer voor smart tv’s van Philips uit 2009

Vanaf 28 december zullen twaalf smart tv-modellen van Philips uit 2009 – uit de 8000- en 9000-serie – geen verbinding meer kunnen maken met het internet. Daardoor verliezen deze televisies hun slimme functies. Deze toestellen maken gebruik van de sha-1-certificaten en kunnen – volgens TP Vision, het bedrijf dat onder de naam Philips tv’s maakt – ze niet worden geüpdatet naar sha-2-certificaten. De update is nodig, omdat er zwakheden in sha-1 zijn. Door die zwaktes willen diensten als Netflix en YouTube de voorheen beveiligde verbindingen uitfaseren.

Dat meldt Tweakers. Tegenover die website laat de Consumentenbond weten dat zeven jaar voor een high-end televisie een korte levensduur is. De bond vindt dat fabrikanten deze toestellen up-to-date moet houden en consumenten altijd informeren over het updatebeleid, nog voor de aankoop. TP Vision geeft aan dat het in de praktijk om een klein aantal televisies gaat. Maar hoeveel precies, is helaas niet bekend. In het verleden heeft Philips aan getroffen klanten, in soortelijke situaties, Chromecasts gegeven om het gemis aan functies op te vangen.

Lees meer over wat een smart tv precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  23 november, 2016 om 18:25

  Zelfs jongere tv’s van Philips kunnen niet alle apps meer laten werken! Softwarematig is Philips de allerzwakste in tv land geworden. Ooit trendsettend, nu een zeer slechte achterblijver. Je zult de komende tijd steeds minder toestellen in de winkel zien.

 2. Menno
  23 november, 2016 om 20:41

  Niet zo heel erg , de 2009 serie ( met modelnummers eindigend op een 4 ) was nou niet echt een goede serie. Veel voedings en backlightproblemen hadden die toestellen en ik denk daarom ook niet dat er nu nog veel bij mensen in de huiskamer staan. Vooral de pfl7404 en pfl8404 heb ik het dan over..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.