Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung wil eerste qled tv’s in 2019 uitbrengen’

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2016, 17:09 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft oled gelaten voor wat het is en focuste zich dit jaar volledig op quantum dots, maar de Koreaanse fabrikant kijkt al verder dan dat. Volgens bronnen uit Korea wil Samsung namelijk in 2019 zijn eerste qled tv’s uitbrengen.

Volgens Digitimes is quantom dot een tussenfase en wil Samsung uiteindelijk voor het nieuwe qled gaan. Qled is simpel gezegd een combinatie van oled – waarbij leds zelf licht uitstralen – en quantum dot – de techniek voor een breder kleurbereik die we in onder meer lcd tv’s van Samsung terugzien. Oled-schermen kunnen zeer diep zwart bereiken, hebben geen achtergrondverlichting nodig en zijn daardoor energiezuiniger en lichter, plus de kleurweergave is beter. Quantum dot voegt een laag met nanokristallen toe voor een hogere helderheid en een nog breder kleurbereik.

Samsung Electronics plans to begin production of QLED TVs in 2019. QLED TVs will have lower production cost and longer service life than OLED models. However, production of QLED TVs currently is faced with technological problems, mainly short service life of blue-color QD materials and how to precisely and evenly coat red, green, blue QD materials.

Het is duidelijk dat Samsung actie moet ondernemen want LG lijkt het bedrijf voorbij te streven als het op beeldkwaliteit aankomt. De oled tv’s van LG geven immers dieper zwart weer en bieden een hoger contrast. Het grote probleem van oled zijn momenteel de hoge kosten voor de productie waardoor de meeste modellen buiten het bereik van de massa vallen. De verwachting is dat LG oled tv’s binnen twee jaar op een voor de gemiddelde consument aantrekkelijk prijsniveau kan aanbieden.

Lees meer over het verschil tussen een lcd led tv en een oled tv.

 • Delen:

Reacties

 1. Michiel
  12 november, 2016 om 9:36

  Wat zou dan beter zijn? Een LG Oled tv of een Qled tv van Samsung? Wil in 2018 een nieuwe 55 inch 4K tv aanschaffen? Hoop wel dat de Oled tv’s qua prijs wel wat minder worden rond die tijd 🙂

 2. Audiofreak1
  12 november, 2016 om 21:38

  Quantum dot voegt momenteel niets toe bij gewone tv uitzendingen. Vergelijk je nu een Samsung Led met een LG Oled, dan is er maar 1 winnaar: Oled. Probleem wat Samsung realiseert is het te hoge contrast waardoor je een slechte kijkhoek krijgt en overbelichte kleuren. Daar wint LG het op zijn sloffen. Ik heb er weinig vertrouwen in dat Samsung een beter beeld gaat geven met hun Qled tv’s.

  • Michiel
   12 november, 2016 om 22:03

   Bedankt voor de uitleg! Denk ook dat je beter voor een Oled tv kan gaan.
   Fijn weekend verder 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.