Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung neemt quantum dot-displaymaker QD Vision over’

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 16:55 CategorieLcd en led tv's

Samsung zou de quantum dot-displaymaker QD Vision overgenomen hebben. Volgende week zouden de details bekendgemaakt worden. Dat meldt althans de Koreaanse publicatie The Investor, die zich baseert op een hooggeplaatste Samsung-medewerker.

‘Samsung neemt QD Vision over’

Er waren eerder al geruchten over, maar nu lijkt de kogel door de kerk te zijn gegaan. Samsung zou namelijk QD Vision hebben overgenomen, met de Koreaanse publicatie The Investor. De website schijnt het nieuws gebaseerd te hebben op Jung Chil-hee, de voorzitter van Advanced Institute of Technology binnen het bedrijf. De deal schijnt volgend week in detail te worden aangekondigd. QD Vision is in 2004 opgericht en is een belangrijke speler op de markt voor quantum dot-tv’s, onder andere de tweehonderd patenten van de fabrikant.

Op dit moment zijn er weinig details beschikbaar omtrent de deal tussen Samsung en QD Vision. Enkele bronnen melden dat de Zuid-Koreaanse fabrikant ongeveer zeventig miljoen dollar voor het Noord-Amerikaanse bedrijf heeft neergelegd. Terwijl we wachten op de officiële bevestiging de fabrikant, wachten we ook rustig af op wat LG nu gaat doen. Dat bedrijf zou namelijk quantum dot-televisies met technologie van QD Vision aan boord willen uitbrengen volgend jaar.

Simpel gezegd zijn quantum dots zijn miniscule kristallen die kleuren kunnen weergeven op basis van hun grootte. Wanneer een dunne filmlaag met deze kristallen voor de achtergrondverlichting van een lcd led tv geplaatst wordt zorgt dit voor een betere kleurweergave. Samsung zou volgend jaar de quantom dots willen combineren met de led’s in de achtergrondverlichting voor een lager energieverbruik en lagere kosten. Meer lezen over quantum dot? Check dan ons achtergrondartikel.

Overigens gingen er onlangs ook geruchten dat ‘qled’ een combinatie van quantum dot en oled zou worden, geproduceerd door Samsung. De Koreaanse fabrikant houdt echter nog altijd vol niet met oled bezig te zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.