Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Project Scorpio zal UWP-spellen voor pc kunnen afspelen’

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2016, 9:56 CategorieGaming

Als we de geruchten mogen geloven dan zal Project Scorpio, de Xbox voor eind 2017, in staat zijn UWP-spellen af te spelen — in 4K. Ook zouden ontwikkelaars de console kunnen gebruiken voor het ontwikkelen van games.

Project Scorpio speelt UWP-spellen af in 4K – gerucht

Project Scorpio is de Xbox One-versie die Microsoft eind 2017 op de markt wil uitbrengen. Over de console is nog maar weinig bekend. Vandaag zijn er geruchten verschenen die een rooskleurige toekomst schetsen voor het apparaat. De console zal namelijk in staat zijn Universal Windows Platform-spellen voor pc af te spelen, in de 4K-resolutie, evenals de spellen die zijn uitgebracht voor Xbox One. Ook zouden ontwikkelaars hier weinig extra werk aan hebben, omdat de ondersteuning native zou zijn voor het platform.

Daarnaast zullen de Project Scorpio dev kits een one-stop shop zijn voor game-ontwikkelaars. Dat betekent dat ze alle games die ze voor Xbox willen uitbrengen, kunnen ontwikkelen en testen op de development kit van de spelcomputer. Developers kunnen op de verschillende niveaus checken of alles goed werk (eerste generatie Xbox One tot aan Scorpio). Ook kunnen er games voor Windows 10 gemaakt worden. Microsoft zou namelijk het ontwikkelproces voor alle drie de beschikbare platformen ontzettend hebben gestroomlijnd.

Wat merkt de consument daarvan? Omdat veel games al worden gemaakt voor UWP, ondersteunen ze al functies van een Xbox One, bijvoorbeeld. En aangezien games voor Windows 10 ook op Project Scorpio gespeeld zouden kunnen worden, dan betekent dat dat je die games dus met een controller op de bank zou kunnen spelen. Microsoft heeft deze informatie niet naar buiten gebracht, dus is het nog even afwachten of de info correct is. Maar mocht dit kloppen, dan wordt het ontwikkelaars en consumenten straks gemakkelijk gemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.