Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Project Scorpio zal ook Xbox 360-spellen gaan afspelen

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 18:24 CategorieGaming

De Xbox One die Microsoft aan het einde van 2017 wil lanceren, nu nog Project Scorpio genaamd, zal ook Xbox 360-spellen kunnen gaan afspelen. De tegenhanger van Scorpio, de PlayStation 4 Pro, is niet in staat games van de vorige generatie zomaar af te spelen.

Xbox 360-spellen op Project Scorpio

Microsoft heeft via Twitter bekendgemaakt dat Project Scorpio, de Xbox One die eind 2017 zal verschijnen en een stuk krachtiger is, ook in staat is Xbox 360-spellen af te spelen. De huidige versies van de populaire spelcomputer kunnen dat ook, ook al kun je nog niet elk spel afspelen. Een grote lijst met games is al wel beschikbaar. Momenteel heb je de keuze uit meer dan 250 titels van de Xbox 360, die je ook op de Xbox One kunt installeren en spelen. En met de nieuwste Xbox zal dat straks ook gewoon gelden, dus.

Door deze zet zijn Xbox 360-eigenaars eerder geneigd over te stappen op nieuwe hardware, omdat hun oudere games niet ineens waardeloos worden. Mocht je een PlayStation 4 (Pro) hebben staan, dan is het niet mogelijk oudere games zomaar af te spelen. Niet zonder rereleases of een abonnement te nemen op de gamestreamingdienst PlayStation Now. Je moet er dus extra geld aan uitgeven, terwijl de kans groot is dat je een dergelijk spel al wel hebt liggen voor de PS3. Het is nog niet bekend wat Project Scorpio precies gaat kosten.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.