Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo legt productie Wii U toch ‘binnenkort’ compleet stil

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2016, 7:37 CategorieGaming

Op de Japanse website van Nintendo is te lezen dat de spellenboer de productie van de gefaalde spelcomputer toch ‘binnenkort’ stillegt. Eerder ontkende Nintendo nog dat de productie zou worden stilgelegd, maar nu is de kogel door de kerk.

Productie Wii U zal ‘binnenkort’ worden stilgelegd

Eerder verschenen er al geruchten over: Nintendo zou de productie van de Wii U willen stilleggen. Maar nu is de kogel door de kerk. Op de Japanse website van de spellenboer is namelijk gespot dat de productie ‘binnenkort’ wordt stilgelegd, maar wanneer is helaas nog niet helemaal duidelijk. Tot op heden ontkende Nintendo het stilleggen van die productie; het bedrijf gaf aan dat de spelcomputer nog gewoon geproduceerd zou worden. Enkele analisten hadden ook al aangegeven dat die productie tot in 2018 door zou gaan.

Maar dat blijkt dus allemaal niet het geval. En dat is ook helemaal geen slecht of verrassend te noemen — de Wii U heeft nog geen veertien miljoen verkochte units op zijn naam staan en is daarmee niet succesvoller dan de GameCube, een console die voor de Wii uitkwam en ook al werd gezien als een gefaald product. De GameCube is, ter vergelijking, zo’n 21 miljoen keer verkocht. De Wii, de voorganger van deze console, is meer dan honderd miljoen keer verkocht. Dat is toch een immens verschil. De Switch zal in maart van 2017 worden uitgebracht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.