Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo onthult LS7200 3D soundbar-systeem met Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2016, 19:12 CategorieLuidsprekers

Onkyo heeft vandaag weer een nieuw home cinema-systeem aan het assortiment toegevoegd. De fabrikant komt met een soundbar-systeem dat ondersteuning biedt voor de nieuwste audioformaten; Dolby Atmos en DTS:X. De soundbar krijgt de naam LS7200 mee en moet binnenkort op de markt verschijnen.

Onkyo LS5200 soundbar met Dolby Atmos

De Onkyo LS7200 staat in het teken van 3d-audio en streaming. Dat eerste wordt bereikt door een aantal kleine speakers die in de soundbar verwerkt zitten en middels weerkaatsingen in de ruimte voor een surround-effect moeten zorgen. Dolby Atmos en DTS:X maken gebruik van topkanalen (geluid van boven) en dus zorgt de soundbar voor weerkaatsingen via het plafond. De draadloze subwoofer moet de surround-ervaring compleet maken.

onkyo-ls5200-2

Daarnaast is streaming een belangrijk onderdeel. De LS7200 beschikt over DTS Play-Fi waardoor je direct naar andere speakers met Play-Fi kunt streamen en toegang krijgt tot een groot aantal online streamingdiensten, maar ook speakers met FireConnect worden ondersteund. Middels AirPlay kun je audio van je Apple-apparaten via de speaker laten weergeven en dankzij Spotify Connect is het mogelijk je favoriete muziek direct uit de speaker te laten komen terwijl je je telefoon als afstandsbediening gebruikt. Als je dan nog niet uit de voeten kunt dan kun je je mobiele apparaat altijd nog middels bluetooth koppelen.

onkyo-ls5200-1

In tegenstelling tot veel andere soundbar-systemen is het hart van de LS7200 een ‘av-centre’. Hier vanuit worden de audiosignalen verspreid en hierop kunnen apparaten aangesloten worden. Het av-centre is voorzien van vier hdmi-ingangen, inclusief ondersteuning voor 4K Ultra HD, HDR en Audio Return Channel (ARC). AccuEQ Room Acoustic Calibration moet er voor zorgen dat het systeem optimale prestaties biedt en doet dit door te kijken naar de akoestiek van de ruimte. Onkyo’s eigen Controller-app maakt de bediening van het systeem eenvoudig, laat je muziek streamen naar FireConnect-compatibele speakers en geeft toegang tot een aantal streamingdiensten. Natuurlijk wordt er ook een normale afstandsbediening meegeleverd en bovendien kun je de traditionele radioststations op fm en am aan.

De Onkyo LS7200 moet vanaf begin volgend jaar op de markt verschijnen voor een prijs van 999 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.