Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia: ‘Games porten naar Nintendo Switch is simpel’

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2016, 9:36 CategorieGaming

Nvidia meldt dat het porten (overzetten) van games van andere platformen naar de Nintendo Switch een simpel proces is. Dat heeft te maken met de hardware. De chip binnen de Switch is vergelijkbaar met wat er in de Xbox One, PS4 en zelfs pc zit.

‘Games porten naar Nintendo Switch is simpel’

Nvidia-ceo Jen-Hsun Huang meldt dat het porten van games voor PlayStation 4, Xbox One en zelfs pc naar de Nintendo Switch ‘simpel’ is. De architectuur van de Nvidia Tegra-chip, die in de Switch zit, is vergelijkbaar met de hardware die in de andere platformen van nu aanwezig is. Dat betekent dat ontwikkelaars met weinig extra moeite games kunnen overzetten naar de nieuwe Nintendo. Meer over de games voor de spelcomputer horen we op 13 januari. Dan zal Nintendo zelf een presentatie online zetten in de vorm van een nieuwe Nintendo Direct.

Jen-Hsun Huang:

The quality of games has grown significantly. And one of the factors of production value of games that has been possible is because the PC and the two game consoles, Xbox and PlayStation, and — in the near-future — the Nintendo Switch, all of these architectures are common in the sense that they all use modern GPUs, they all use programmable shading, and they all have basically similar features.

Hoewel de processors en andere onderdelen binnen de pc, PS4 en Switch natuurlijk nog steeds anders zijn, delen ze wel een soortgelijke architectuur, dus. Voor developers betekent dat goed nieuws, want de basis van de game kan grotendeels onveranderd worden overgezet. Dit is belangrijk voor Nintendo, die al meerdere generaties van spelcomputers achter de rug heeft waar andere ontwikkelaars niet voor zijn platform games uitbrengen. Een goede third-party ondersteuning kan een console maken of breken, los van de Nintendo-spellen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.