Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe ips-panelen Panasonic kunnen intensiteit backlight per pixel bepalen

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2016, 12:36 CategorieLcd en led tv's

Oled lijkt te beeldtechniek van de toekomst maar fabrikanten zijn nog altijd druk bezig met de verdere ontwikkeling van lcd. Panasonic laat vandaag weten een nieuw ips lcd-paneel ontwikkeld te hebben dat een vele malen hoger contrast heeft dan de ips lcd-panelen die we tot nu toe gezien hebben.

Panasonic Liquid Crystal Display Co., Ltd., onderdeel van de Panasonic Corporation, laat via een persbericht weten een nieuw ips lcd-display ontwikkeld te hebben dan een contrast van meer dan 1.000.000:1 kan bieden. Dit is zeshonderd maal meer dan conventionele lcd-displays. Dit wordt mogelijk gemaakt door de integratie van nieuw ontwikkelde lichtmodulerende cellen die het mogelijk maken de intensiteit van het backlight pixel per pixel te controleren. Dit heeft volgens Panasonic een vele malen betere beeldkwaliteit, met diep zwart en zeer helder wit, tot gevolg. Met deze techniek lijkt lcd dus richting oled te kruipen. Oled tv’s maken namelijk gebruik van kleine pixels (leds) die zelf licht geven en zo diep zwart en helder wit in één beeld kunnen combineren.

De helderheid van het ips-paneel ligt op maximaal 1.000 cd/m², wat iets hoger is dan de oled-panelen van dit jaar, en de panelen kunnen geproduceerd worden zonder de huidige productiefaciliteiten drastisch aan te passen. Vooral dat laatste zou, als de kwaliteit echt zo hoog is als Panasonic belooft, de techniek voor veel fabrikanten interessant maken.

panasonic-ips

Dit klinkt natuurlijk veel belovend, maar we wachten graag de eerste demonstraties af. Panasonic verwacht begin 2017 de eerste samples te kunnen tonen en doet dit mogelijk begin januari tijdens CES 2017. Daarbij ziet het Japanse bedrijf de eerste implementatie vooral in videoproductie, de medische wereld en de automotive branche.

 • Delen:

Reacties

 1. Yahya
  01 december, 2016 om 8:14

  De reclames op deze website worden met de dag irritanter!

  • Martijn Chel
   01 december, 2016 om 9:35

   Dat is niet de bedoeling. Kun je aangeven wat je ziet en waar? Of misschien een screenshot sturen? We proberen dit altijd te minimaliseren maar aangezien het door een andere partij geregeld wordt kan er wel eens wat doorschieten. dat los ik graag op als ik weet wat het is.

 2. teun
  02 december, 2016 om 22:29

  vraag word de panasonic die uitkomt beter dan de oled tv van lg

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.