Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Microsoft ruilt Snap Mode in voor picture-in-picture op Xbox One’

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 10:32 CategorieGaming

Microsoft zou de Snap Mode willen inruilen voor een picture-in-picture-modus op de Xbox One, aldus de geruchtmolen. Daarnaast zal het menu aan de linkerkant ook uitgebreider en vooral toegankelijker worden, aldus dezelfde geruchtenmakers.

Picture in picture voor Xbox One?

Als we de geruchten mogen geloven, dan zal Microsoft de Snap Mode op Xbox One willen inruilen voor een volwaardige picture-in-picture-modus. Nu is het zo dat wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een video kijkt aan de rechterkant, terwijl er links een game wordt gespeeld (of zijn wij de enige die dat doen?), rechts een grote, grijze balk verschijnt met daarboven een klein schermpje voor de video. In de toekomst zou Microsoft een echte picture-in-picture-modus willen introduceren, zodat het gamescherm niet kleiner zal worden gemaakt.

Windows Central heeft een mock-up gemaakt van het idee, dat er dus zo uit kan komen te zien.

picture-in-picture-xbox-one

Daarnaast zou Microsoft ervoor willen zorgen dat de Guide Menu, het menu aan de linkerkant, meer functies ingebouwd zal krijgen, zodat je niet door enkele menu’s hoeft te gaan voor een bepaalde instelling. Zo zou er een tab komen voor recent geopende games en apps, bijvoorbeeld. Ook zou dit menu je pins weergeven, waarvan je zelf de volgorde kunt instellen (zoals dat nu ook het geval is). Daarnaast wordt er de mogelijkheid getest waarmee je het menu met een enkele druk op de knop oproept. Microsoft heeft zelf nog niets bekendgemaakt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.