Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt najaarsupdate uit voor Xbox One: dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2016, 17:36 CategorieGaming

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de najaarsupdate voor Xbox One en de One S: dit mag je van de Holiday Update verwachten. De update brengt onder meer ondersteuning voor clubs met zich mee.

Download de najaarsupdate voor Xbox One en One S

Microsoft is vandaag begonnen met het uitrollen van de grote najaarsupdate voor de Xbox One en One S. De update wordt de Holiday Update genoemd, en brengt een aantal nieuwe features met zich mee die we hieronder behandelen.

  • Clubs op Xbox Live

Je kunt nu een club starten op Xbox Live, bijvoorbeeld voor een specifieke game. Je kunt overal clubs beginnen en met wie je maar wil — en je kunt je vaak overal voor aanmelden. Binnen die club kom je in aanraking met de mensen die dezelfde interesse(s) hebben als jij en kun je party’s en speelafspraken inplannen, evenals mooie momenten delen middels screenshots en video’s. Heb je de Xbox-app op Android, iOS of Windows, dan kun je ook altijd in contact blijven met andere clubleden, door middel van openbare berichten en chats.

  • Clubs zoeken op Xbox Live

Met deze feature kun je heel snel clubs vinden die bij je interesses passen. Je kunt een zoekopdracht specificeren, zodat je weet dat je bij de juiste club bent aangemeld. Het maakt niet uit of je dan op een Xbox One of een Windows 10-pc speelt.

  • Zeldzaamheid achievements

Wanneer je een achievement haalt (of je achievements bekijkt), dan wordt er aangegeven hoe zeldzaam zo’n prestatie is. Is de zeldzaamheid onder de tien procent, dan zul je een ander achievementgeluid horen en zal er in de pop-up van de prestatie een glimmende animatie te zien zijn. Deze functie is er al even op PlayStation Network en is nu dus ook eindelijk beschikbaar op Xbox One.

  • Groepsberichten op Xbox Live

Je kunt nu in één keer een groep mensen een bericht sturen op Xbox Live, net zoals je in contact kan blijven binnen andere berichtendiensten die groepen ondersteunen. Het maakt niet uit of je op een Xbox of pc (met Windows 10) of een Android- of iOS-apparaat zit: je kunt altijd meedoen met het gesprek. Ook is er een woordenboek aanwezig die woordsuggesties kan doen.

  • Gamerscore leaderboard

Aan het begin van de maand zal de gamerscore leaderboard op nul gezet worden. Daarna hebben jij en je vrienden heel de maand de tijd om elkaar af te troeven in het behalen van gamerscore.

  • Emoji voor Xbox One-toetsenbord

En ja, ook de Xbox One en One S ontkomen er niet aan: je kunt elkaar nu ook emoji versturen in de berichten, aangezien Microsoft een bord vol met die plaatjes heeft geïntroduceerd voor het toetsenbord.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.