KPN breidt Plus-pakket uit vanaf 1 januari

22 november 2016 1 Minuut 1 Reacties

KPN laat weten dat het Plus-pakket vanaf 1 januari wordt uitgebreid met nieuwe content. Dat als compensatie voor het wegvallen van HBO uit het pakket op dezelfde datum.

KPN vangt leegte HBO op

Het aanbod zal worden uitgebreid met verschillende films en series, zowel internationaal als van Nederlandse bodem. Welke inhoud juist te bekijken valt zal maandelijks variëren. Vanaf 1 januari zitten er 31 zenders in het pakket.

Klanten met een Alles-in-1-Premium-pakket krijgen in januari vanzelf toegang tot het nieuwe aanbod, samen met toegang tot Fox Sports Eredivisie. Premium-klanten die het Compleet-pakket hebben krijgen ook het Kids-pakket er gratis bij.

Het nieuwe aanbod komt er omdat HBO niet meer beschikbaar zal zijn vanaf 1 januari. Iedereen met een HBO-pakket zal vanaf volgend jaar automatisch worden overgezet naar het Plus-pakket. Ziggo reageert op het wegvallen van HBO door het TV Royaal-aanbod uit te breiden met HBO-inhoud en een prijsverhoging.

HBO uit de ether

HBO Nederland zal vanaf 31 december stoppen. De betaalzenders waarop topseries als Game of Thrones te zien zijn zullen vanaf dan niet meer te zien zijn in Nederland. HBO is een populaire zender in abonnementen van tv-aanbieders. Het zal bij Ziggo wel nog mogelijk blijven om naar HBO inhoud te kijken op on-demand basis. Liberty Global, eigenaar van HBO, geeft aan te stoppen om “zakelijke redenen”.

Reacties (1)