Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google doopt Cast weer om tot Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2016, 10:16 CategorieMediaspelers

Google maakt het voor ons niet eenvoudiger om de weg te vinden in het streaming-systeem van het bedrijf. Eerder dit jaar werd de naam Chromecast omgedoopt tot Cast en deze week wordt deze naamswijziging weer teruggedraaid.

Google Cast wordt Chromecast

Via Twitter laat Google weten dat er wederom een naamswijziging doorgevoerd wordt. Google Cast, de streamingstandaard die onder meer in tv’s en speakers verwerkt zit, gaat vanaf nu door het leven als ‘Chromecast built-in’. Dat komt dus neer op een ingebouwde versie van de Chromecast dongle die we al een paar jaar kennen. Die dongle behoudt ook nu gewoon zijn naam.

De bijbehorende app waarmee het streamen geregeld kan worden ging in eerste instantie door het leven als de Chromecast-app maar werd later omgedoopt tot Google Cast. Dit was nog logisch maar inmiddels is die logica ver te zoeken want de app gaat sinds een paar weken door het leven als Google Home. Dat is ook de naam van de speaker met spraakbesturing die Google vorige maand uitbracht.

Om het duidelijk te maken; het streamen van video of audio naar een apparaat heet ‘casten’. Alle devices die de streamen kunnen ontvangen heten vanaf nu Chromecast, en als het ingebouwd is Chromecast built-in. De apparaten kunnen bediend worden middels de Google Home-app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.