Geen HBO meer? Zo kun je jouw favoriete series toch nog kijken

23 november 2016 3 Minuten 11 Reacties
hbo-westworld

Kun je geen HBO meer kijken omdat je provider de betaalzender niet meer aanbiedt? Zo kun je alsnog naar je favoriete series kijken.

Geen HBO meer

Onlangs kwam in het nieuws dat HBO per 31 december 2016 zal worden stopgezet in Nederland. Dat betekent dat je series als Game of Thrones in Nederland niet meer kunt kijken zoals je dat wellicht gewend bent en dat providers de abonnementen voor het kijken van televisie in prijs (of content) moeten aanpassen. Waarom HBO er precies mee stopt in Nederland, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf geeft als verklaring ‘zakelijke redenen’ op. Maar hoe kun je nou alsnog de HBO-series en -films in Nederland bekijken? Je hebt nu helaas nog maar twee (legale) opties.

Je kunt overstappen op Ziggo

Kabelbedrijf Ziggo heeft bekendgemaakt dat het de series en films van de Amerikaanse betaalzender in een vernieuwd pluspakket wil aanbieden. Ziggo heeft namelijk de uitzendrechten van die films en series aangekocht. Vanaf 1 januari kunnen klanten van Ziggo het Movies en Series XL-pakket nemen. Dit nieuwe pakket vervangt het bestaande TV Royaal-abonnement. Mocht je nu al TV Royaal hebben, dan zal je abonnement automatisch worden opgewaardeerd. Daarnaast zal Ziggo ook MyPrime onder Movies & Series XL gaan onderbrengen.

Dat betekent echter dat het huidige abonnement van TV Royaal vanaf 1 januari, onder de nieuwe naam, twee euro duurder wordt. Vanaf het nieuwe jaar betalen abonnementshouders 11,95 euro per maand. Dat is wel goedkoper dan een regulier HBO-abonnement, dat in Nederland 14,99 euro per maand kost. Het nieuwe Movies & Series XL-pakket biedt echter niet álle content van het huidige HBO aan. Het gaat alleen om de films en series die HBO zelf geproduceerd heeft, niet de producties van andere mediabedrijven. Die rechten zijn niet aangekocht.

Wel is het zo dat Ziggo straks veel uitgebreider kan uitpakken met de series van de betaalzender. Zo zul je langer naar oudere seizoenen kunnen kijken, zonder dat je daarvoor meteen naar de winkel hoeft om de Blu-ray aan te schaffen. Die content wordt gewoon aangeboden. Helaas is het zo dat alleen Ziggo-klanten hier dus toegang tot krijgen, waardoor je op deze provider aangewezen bent wanneer je per se de films en series van HBO wilt blijven volgen. Andere providers bieden de dienst niet aan. Horizon GO van Ziggo zal tevens HBO GO gaan vervangen.

Koop de Blu-rays of dvd’s

Mocht je niet willen overstappen op Ziggo, dan is er helaas geen legaal alternatief voor het bekijken van de films en series op HBO. Je bent dan dus aangewezen op de Blu-rays en dvd’s die het bedrijf jaarlijks uitbrengt van zijn beste series, zoals Game of Thrones. De Blu-rays kosten meestal rond de veertig euro voor een compleet seizoen wanneer die net op de markt verschijnen. Maar na enkele maanden zal de prijs gehalveerd zijn. Uiteraard kun je ook je familie of vrienden lief aankijken en de schijfjes van hen lenen, mocht dat mogelijk zijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over de aanschaf, de installatie en het gebruik van home cinema-apparatuur? Lees dan verder in onze home cinema informatiegids.

Reacties (11)