Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen HBO meer? Zo kun je jouw favoriete series toch nog kijken

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 13:41 CategorieTips en adviezen

Kun je geen HBO meer kijken omdat je provider de betaalzender niet meer aanbiedt? Zo kun je alsnog naar je favoriete series kijken.

Geen HBO meer

Onlangs kwam in het nieuws dat HBO per 31 december 2016 zal worden stopgezet in Nederland. Dat betekent dat je series als Game of Thrones in Nederland niet meer kunt kijken zoals je dat wellicht gewend bent en dat providers de abonnementen voor het kijken van televisie in prijs (of content) moeten aanpassen. Waarom HBO er precies mee stopt in Nederland, is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf geeft als verklaring ‘zakelijke redenen’ op. Maar hoe kun je nou alsnog de HBO-series en -films in Nederland bekijken? Je hebt nu helaas nog maar twee (legale) opties.

Je kunt overstappen op Ziggo

Kabelbedrijf Ziggo heeft bekendgemaakt dat het de series en films van de Amerikaanse betaalzender in een vernieuwd pluspakket wil aanbieden. Ziggo heeft namelijk de uitzendrechten van die films en series aangekocht. Vanaf 1 januari kunnen klanten van Ziggo het Movies en Series XL-pakket nemen. Dit nieuwe pakket vervangt het bestaande TV Royaal-abonnement. Mocht je nu al TV Royaal hebben, dan zal je abonnement automatisch worden opgewaardeerd. Daarnaast zal Ziggo ook MyPrime onder Movies & Series XL gaan onderbrengen.

ziggo-vlag

Dat betekent echter dat het huidige abonnement van TV Royaal vanaf 1 januari, onder de nieuwe naam, twee euro duurder wordt. Vanaf het nieuwe jaar betalen abonnementshouders 11,95 euro per maand. Dat is wel goedkoper dan een regulier HBO-abonnement, dat in Nederland 14,99 euro per maand kost. Het nieuwe Movies & Series XL-pakket biedt echter niet álle content van het huidige HBO aan. Het gaat alleen om de films en series die HBO zelf geproduceerd heeft, niet de producties van andere mediabedrijven. Die rechten zijn niet aangekocht.

Wel is het zo dat Ziggo straks veel uitgebreider kan uitpakken met de series van de betaalzender. Zo zul je langer naar oudere seizoenen kunnen kijken, zonder dat je daarvoor meteen naar de winkel hoeft om de Blu-ray aan te schaffen. Die content wordt gewoon aangeboden. Helaas is het zo dat alleen Ziggo-klanten hier dus toegang tot krijgen, waardoor je op deze provider aangewezen bent wanneer je per se de films en series van HBO wilt blijven volgen. Andere providers bieden de dienst niet aan. Horizon GO van Ziggo zal tevens HBO GO gaan vervangen.

Koop de Blu-rays of dvd’s

Mocht je niet willen overstappen op Ziggo, dan is er helaas geen legaal alternatief voor het bekijken van de films en series op HBO. Je bent dan dus aangewezen op de Blu-rays en dvd’s die het bedrijf jaarlijks uitbrengt van zijn beste series, zoals Game of Thrones. De Blu-rays kosten meestal rond de veertig euro voor een compleet seizoen wanneer die net op de markt verschijnen. Maar na enkele maanden zal de prijs gehalveerd zijn. Uiteraard kun je ook je familie of vrienden lief aankijken en de schijfjes van hen lenen, mocht dat mogelijk zijn.

Meer informatie

Wil je meer weten over de aanschaf, de installatie en het gebruik van home cinema-apparatuur? Lees dan verder in onze home cinema informatiegids.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  23 november, 2016 om 18:49

  Pure reclame voor ZIGGO anders niets, gaat niet alleen over HBO maar puur verkoperspraatje voor ziggo.

  • Martijn Chel
   23 november, 2016 om 19:28

   Je mag het een verkooppraatje vinden, maar het is wel de waarheid. Dat zijn je enige opties dus ik denk dat we die wel kunnen vermelden.

 2. TB
  23 november, 2016 om 20:10

  Eigenlijk niet, je kan ze ook downloaden 🙂

  • Martijn Chel
   23 november, 2016 om 20:32

   Maar, je snapt natuurlijk dat dat illegaal is.. Je moet het zelf weten maar dat kunnen we hier niet aanraden.

 3. frans
  24 november, 2016 om 15:25

  Ik heb ziggo alles in een pakket kreeg een mail van ziggo dat per januari 2017 ik 2 euro meer ga betalen voor mijn pakket met 55 zenders meer ook content van HBO kan ik dan zien dus dat doe ik zo.

 4. Kees
  06 december, 2016 om 21:57

  Inderdaad pure reclame want het is volgens HBO wel degelijk mogelijk om alle HBO programma’s te kijken. Via de Fire TV stick, een PS3, PS4 enz. Zie https://order.hbonow.com/nowvsgo

  • Martijn Chel
   06 december, 2016 om 23:26

   Een reactie zonder onderzoek en dus een te snelle conclusie weer. Het is niet mogelijk HBO Go of HBO te gebruiken in Nederland na 1 januari. Als jij me de bevestiging (bewijs) kan geven dat dit wel zo is passen we het artikel aan. HBO is in Nederland niet meer toegankelijk, dat is wat ze bekendgemaakt hebben.

 5. Tinus
  21 maart, 2017 om 12:48

  Beetje laat op het feest…

  Niet zo fijn als je in het CAIWay gebied woont. ZIGGO is daar gewoon niet beschikbaar.

  Het zou beter zijn als kabelaars zich bezig gaan houden met kabels, providers met Internet en HBO net als Netflix zelf hun content aanbieden. Zo valt er echt nog wat te kiezen.

  Ik word nu min of meer gedwongen ‘illegaal’ naar GoT te gaan kijken aangezien tegen de tijd dat het legaal voor mij beschikbaar is er al voldoende spoilers rond gaan dat ik ongezien al weet hoe het af loopt.

  Voor de duidelijkheid:
  Mijn voorkeur is om legaal te kijken, ik heb alle seizoenen tot nog toe op Blue-Ray, dus betaald. Maar vermits je de hele wereld even kan vragen te zwijgen over de afloop, zal ik de serie toch eerst nog maar even via de niet zo legale route moeten bekijken. Betalen doe ik dan wel weer achteraf.

 6. Sander
  30 juni, 2017 om 7:14

  Is er eventueel een update? Een andere manier om het legaal te kunnen kijken? Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij.

 7. Pixel
  03 juli, 2017 om 16:06

  GOT wordt mij nu mooi door de neus geboord. Game over Of Thrones dus… Echt waardeloos dat deze serie, die al meer seizoenen loopt, nu ineens niet meer voor iedereen te bekijken is! Een heel egoïstische actie van Ziggo.

 8. Rocco
  05 juli, 2018 om 8:59

  Ik dacht voor 12 euro per maand over te stappen van Netflix naar ziggo, maar dat kan dus niet als je geen abonnement hebt bij ziggo. Hoe moeilijk is het om net als netflix voor een vast bedrag per maand te kunnen kijken? Ik zie dit als een grote gemiste kans van ziggo, want ze hadden er een klant bij kunnen hebben, maar helaas, ik ga natuurlijk niet van provider switchen om wat films te kunnen kijken, ik ben niet debiel. En ik denk dat dit voor een heleboel anderen ook geldt. Dit zijn gewoon gemiste inkomsten. Nou ja ze zullen het wel weten.
  Jammer is dat ze dit pas duidelijk maken nadat ze al je gegevens hebben verzameld. Dat vind ik echt een nare streek en een duidelijk signaal dat dit een bedrijf is waar je beter niet mee in zee kunt gaan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.