Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Firmware-update LG B6V oled tv verbetert beeldkwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2016, 10:19 CategorieOled tv's

LG heeft deze week een firmware-update voor de B6V-serie oled tv uitgebracht. De update lost diverse bugs op, waaronder het skippen van frames en een soms incorrecte weergave van HDR-materiaal.

Fabrikanten brengen vandaag de dag tv’s uit die volgestopt zijn met de nieuwste software, maar de ontwikkeling van die software stopt niet bij de verkoop van de hardware. Achter de schermen blijven fabrikante bezig met het optimaliseren van onder meer de beeldkwaliteit. Vervolgens wordt er een firmware-update uitgebracht die consumenten op de betreffende apparaten kunnen installeren.

Gebruikers van de B6V-serie oled tv’s van LG krijgen sinds deze week een melding dat er een update beschikbaar is. Deze lost een aantal problemen op, zo laten de collega’s van HDTVtest weten. Uit hun review van een aantal maanden terug bleek onder meer dat de tv last had van frame skipping bij het bekijken van Ultra HD Blu-ray discs en ook werd geconstateerd dat de weergave van HDR10-content niet geheel nauwkeurig was. De nieuwste update laat beide problemen verdwijnen. Daarnaast zorgt de update ervoor dat de motion-instellingen verbeterd worden. Zo kun je nu aanpassingen in halve stappen doen waardoor je het weergeven van bewegingen beter naar eigen wens kunt aanpassen.

Lees ook onze LG E6V oled tv-serie review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.