Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eigenaren LG oled tv’s vragen om HDR Game-modus

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2016, 12:57 CategorieOled tv's

Vorige week schreven we over een update die Sony uitbracht waarmee de input-lag voor games in HDR-modus verminderd zou worden. Echter, Sony is niet de enige fabrikant die dit probleem heeft. Ook eigenaren van LG oled tv’s klagen steen en been dat de games die zij in HDR spelen een veel te hoge input-lag ervaren.

HDR en input-lag

Nagenoeg alle tv’s, waaronder ook de oled tv’s van LG, beschikken vanuit de doos al over een speciale Game-modus met minimale input-lag. Dit betekent dat veel beeldverwerkingstechnieken uitgeschakeld worden zodat de gebruiker minder vertraging tussen een input op de controller en een actie op het scherm ervaart. Maar, wanneer een game in HDR gespeeld wordt is deze modus niet te gebruiken. Dit heeft een hogere input-lag tot gevolg, aldus veel gebruikers. Juist nu komt dit probleem aan het licht omdat de nieuwe PlayStation 4 Pro en Xbox One S games met HDR ondersteunen.

Eigenaren oled tv’s starten petitie

Sony en Samsung hebben reeds updates uitgerold om dit probleem te verhelpen maar eigenaren van een LG oled tv wachten hier nog op. Zij zijn inmiddels een petitie gestart om te Koreaanse fabrikant aan te sporen het probleem op te lossen en dus met een HDR Game-modus te komen. Volgens diverse eigenaren van een LG oled tv ligt de input-lag bij HDR-weergave rond de 65ms, terwijl deze voor de optimale game-ervaring (en dus in de Game-modus) tussen de 20 en 35ms zou moeten liggen. LG heeft nog niet gereageerd op de petitie maar we verwachten dat de Koreaanse fabrikant snel met een update komt.

Lees ook onze LG E6V oled tv-serie review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.