Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste details 2017 oled tv’s LG duiken op

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2016, 11:15 CategorieOled tv's

Over een kleine twee maanden is het weer zover; dan gaat in Las Vegas CES 2017 van start. Tijdens deze elektronicabeurs worden de nieuwste tv’s gepresenteerd en ook LG zal van de partij zijn. Vandaag zijn de eerste details van de 2017 oled tv-series van de Koreaanse fabrikant opgedoken.

Via de website van de WiFi Alliance komen we vandaag meer te weten over de oled tv’s die LG in 2017 op de markt zal brengen. De nieuwe modellen krijgen de namen B7, C7, E7 en G7 mee. Wat deze modelnummers betreft lijkt LG de series van dit jaar simpelweg door te trekken naar volgend jaar. Maar, er is ook een nieuwe serie gespot; de W7-serie.

De twee instapmodellen oled tv’s voor 2017 gaan we terugzien in de B7- en C7-serie. Beide series bestaan uit een 55-inch model (OLED55B7V en OLED55C7V) en een 65-inch model (OLED65B7V en OLED65C7V). De C7V-serie komt waarschijnlijk met een gebogen scherm. De E7V-serie is een stapje hoger en bestaat ook uit een 55-inch en een 65-inch model (OLED55E7V en OLED65E7V). De topmodellen zien we in de G7V-serie terug, bestaande uit een 65-inch en een 77-inch versie (OLED65G7V en OLED77G7V).

Wat we van de W7-serie kunnen verwachten is vooralsnog onduidelijk maar kijkend naar de letter W en de prototype oled tv’s die we de afgelopen jaren gezien hebben zou het wel eens om een ‘wallpaper’ oled tv kunnen gaan. De wallpaper oled tv’s die LG reeds getoond heeft zijn zo dun als een vel papier en kunnen direct tegen de muur geplakt worden. Hoe LG dit model precies vormgeeft blijft een verrassing. We weten alleen dat het om een 65-inch en 77-inch model gaat (OLED65W7V en OLED77W7). LG heeft al laten weten volgend jaar een innovatief en nieuw hardwareplatform voor zijn oled tv’s te zullen lanceren.

Competition over OLED TVs will intensify starting next year. We will unveil a new OLED TV with an exclusive hardware platform, that only LG can produce, at the CES trade show in January next year.

Bekijk ook de LG 2016 oled tv line-up. Lees ook onze review van de LG OLED65E7V oled tv.

 • Delen:

Reacties

 1. Olga2000
  11 november, 2016 om 12:26

  Waarom geen 50 inch OLED tv? Groter dan 50 inch kan ik in mijn huis niet kwijt. Zou ik ook niet eens willen!

  Een tv van 77 inch? Moet je een huis rond je tv gaan bouwen??!!

  • Alexander
   18 december, 2016 om 3:42

   Omdat je bij OLED’s te maken hebt met een moeilijk productieproces met veel uitval. Hierdoor houden ze deze twee maten aan die heel precies ‘uitgesneden’ kunnen worden uit de grotere platen met zo min mogelijk afval. Meer afmetingen maakt ook de tv’s duurder en prijs is op dit moment al erg hoog.

 2. frans
  12 november, 2016 om 11:14

  60 inch is wel te krijgen dacht ik hoor.
  Ik heb nu 55 inch en is 138 cm.
  60 inch is dan 150 diagonaal gemeten kan ook best.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.