Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De eerste Chinese en dus goedkopere oled tv’s zijn onderweg

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2016, 10:08 CategorieOled tv's

Op dit moment is LG nog altijd heer en meester op het gebied van oled tv’s. De Koreaanse fabrikant is de enige grote producent van oled-panelen en heeft zelf al een uitgebreide line-up met toestellen. Er zijn al wat fabrikanten die de panelen van LG voor eigen oled tv’s gebruiken maar dit zorgt voor prijzen die nauwelijks van elkaar verschillen.

Nog weinig concurrentie

In een markt waar maar één producent de klok slaat is het verleidelijk om de prijzen hoog te houden en dat zien we dan ook bij oled tv’s. Hoewel de prijzen elk jaar weer wat lager komen te liggen zijn de nieuwe modellen van dit jaar met een prijs vanaf zo’n 3.000 euro nog altijd prijzig te noemen. Een beetje concurrentie kan dus geen kwaad, en gelukkig kunnen we die volgend jaar verwachten.

Skyworth gaat voor Chinese oled tv

BOE, één van de grootste displayfabrikanten in China, gaat samenwerken met het Chinese Skyworth om een compleet Chinese oled tv op de markt te brengen. In eerste instantie wordt de tv alleen in China uitgebracht maar daarna willen de bedrijven de overstap maken naar het Europese vasteland. Het zou niet de eerste oled tv van Skyworth worden, maar wel de eerste oled tv die niet over paneel van LG Display beschikt. Door samen te werken met een Chinese partner kunnen de kosten laag gehouden worden en zal de uiteindelijke prijs ook een stuk aantrekkelijker zijn.

Laten we hopen dat deze ontwikkeling de prijzen van oled tv’s snel laat zakken zodat de beeldtechniek voor iedereen beschikbaar komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.