Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Britse betaalzender voegt Dolby Atmos aan sportwedstrijden toe

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2016, 12:30 CategorieDigitale tv

Als je op zoek bent naar de ultieme home cinema-ervaring dan kun je eigenlijk niet meer om Dolby Atmos heen, maar vooralsnog is de audiotechniek alleen weggelegd voor Blu-ray films. Daar komt binnenkort verandering in want in Engeland gaat de betaalzender BT Sport ook met het surroundformaat aan de slag.

Het Britse BT, een betaalzender waar je onder meer sportwedstrijden kunt bekijken, gaat compleet vernieuwen. Naast een verbeterde interface, een nieuwe app en de mogelijkheid content op je mobiel te bekijken komt het bedrijf met een Dolby Atmos-soundtrack voor sportwedstrijden. BT Sport heeft het afgelopen jaar het aantal sportwedstrijden dat in de hoge 4K Ultra HD-resolutie uitgezonden wordt al verdubbeld en om de ervaring nog indrukwekkender te maken wordt nu ook Dolby Atmos toegevoegd.

Dankzij Dolby Atmos, een 3d-audiotechnologie waarbij kanalen boven de luisterpositie een belangrijke rol spelen, moet je volgens de zender nog meer het gevoel hebben in het stadion te zitten. Klanten van de zender hoeven niet echte te betalen voor content met Atmos. Helaas is er nog niets bekend over Nederlandse zenders die met surroundformaat aan de slag gaan. Er zijn zelfs nog geen Nederlandse zenders die materiaal in Ultra HD-uitzenden.

Lees meer over het plaatsen van luidsprekers in een Dolby Atmos-opstelling.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    15 november, 2016 om 10:11

    FILM 1 zou ook is hun geluid moeten gaan na kijken af en toe is het er gewoon niet op de zenders wel beeld geen geluid of het licht aan dat het stereo word verstuurd zet alle kanalen dan op dolby digital dan heb je geen probleem. Of ga ook in DOLBY ATMOS JE FILMS UITZEDENEN is alleen maar een pre. Straks als ziggo zijn film en serries pakket aan bied ook graag het dolby atmos geluid als het even kan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.