Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

4K Netflix is gearriveerd op Windows 10, maar nog niet voor iedereen

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2016, 10:01 CategorieStreamingdiensten

De 4K-content van Netflix komt deze week naar Windows 10-pc’s toe. Dat zal echter niet voor iedereen gaan gelden. Want de content kan alleen bekeken worden op computers die zijn voorzien van de nieuwste generatie Intel-chips.

4K Netflix naar Windows 10-pc’s

Netflix heeft bekendgemaakt dat de 4K-content van het bedrijf vanaf deze week ook beschikbaar is op Windows 10-pc’s. Je hebt hiervoor de Microsoft Edge-browser nodig, aangezien andere browsers nog niet worden ondersteund. Ook dienen de computers te zijn voorzien van de nieuwste generatie Intel Core-chips, de zogenaamde Kaby Lake-processors. Dit is de zevende generatie van de fabrikant. Echter, op dit moment zijn er maar weinig laptops die een 4K-scherm hebben en zijn voorzien van die Kaby Lake-processor.

Desondanks gebruikt Microsoft deze ontwikkeling als goede marketing voor de Edge-browser. De softwaregigant wil consumenten stimuleren hun hardware te upgraden en gebruik te maken van Edge, willen ze naar de nieuwste afleveringen van Gillmore Girls kijken in de beste kwaliteit. De reden dat alleen de nieuwste Intel Core-processors worden ondersteund, heeft te maken met het feit dat de oudere processors geen ondersteuning aanbieden voor 10-bit HEVC (een populair formaat voor 4K-video). 4K Netflix is ook beschikbaar op bijvoorbeeld de Chromecast Ultra, de nieuwe, veel uitgebreidere hdmi-dongle van de zoekmachinegigant.

Lees meer over het streamen van 4K Ultra HD-content op Netflix.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.