Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One heeft de VLC-app (mediaspeler) en een app voor foto’s gekregen

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 9:58 CategorieGaming

De Xbox One is dit weekend voorzien van twee nieuwe applicaties gerelateerd aan media: de VLC-mediaspeler en een aparte foto-applicatie. Let wel op, want de VLC-app is nog in bèta en mist dus nog een hoop features. Zo kun je er nog geen dvd’s of Blu-ray’s mee afspelen.

VLC-mediaspeler en foto-app voor Xbox One

De makers van de populaire VLC-mediapeler hebben dit weekend een versie voor Xbox One gelanceerd, in de vorm van een universele Windows-applicatie. De speler ondersteunt een groot aantal foto- en videobestanden en is zelfs in staat ondertiteling binnen te halen wanneer je die zoekt voor een film. Echter, je kunt de mediaspeler nog niet gebruiken voor het afspelen van dvd’s en Blu-ray’s, die ondersteuning wordt mogelijk later toegevoegd. Je vindt de VLC-mediaspeler door op je Xbox in de Store te zoeken op ‘vlc’.

En wanneer je naar je games en apps gaat op je console en doorklikt naar Klaar om te installeren, dan tref je daar de app voor het bekijken van foto’s aan. Het betreft hier de officiële versie van Microsoft die ook op een Windows 10-pc of -tablet is geïnstalleerd, maar nu dus als een universele Windows-applicatie. Je kunt er onder andere je video’s en foto’s mee afspelen die in OneDrive staan opgeslagen. Mocht de app om één of andere reden niet bij Klaar om te installeren staan, dan kun je hem ook altijd in de Store opzoeken.

  • VLC  • Delen:

Reacties

  1. remko
    04 januari, 2018 om 20:34

    is bij u bekend of er inmiddels een app is voor xbox one x om bluray bestanden mee af te spelen?
    alvast dank.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.