Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One gaat Dolby Atmos ondersteunen, update verschijnt volgend jaar

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2016, 17:29 CategorieGaming

Tijdens een Windows 10-evenement in New York heeft Microsoft aangekondigd dat de Xbox One ondersteuning gaat krijgen voor Dolby Atmos. De update moet ergens in het begin van 2017 gaan verschijnen voor de populaire spelcomputer.

Dolby Atmos voor Xbox One

Hoewel Microsoft tijdens het Windows 10-evenement veel nadruk heeft gelegd op de eigenschappen voor tablets, pc’s en virtual reality, heeft het bedrijf ook goed nieuws voor de mensen met een Xbox One. Gamers kunnen rekenen op zelf te organiseren toernooien met gamers op een Xbox One-console of Windows 10-pc, terwijl iedereen mag rekenen op ondersteuning voor Dolby Atmos. Die ondersteuning wordt toegevoegd wanneer de Creators Update wordt vrijgegeven. Een datum is nog niet bekend: ‘vroeg in 2017′ is wat nu bekend is.

Beide versies van de Xbox One zijn in staat om Blu-ray’s af te spelen, maar hadden geen ondersteuning voor Dolby Atmos. Om volop te profiteren van deze feature, die je wel een geluidssysteem te hebben die eveneens geschikt is voor de techniek. Met Atmos wordt ook de bovenzijde van de luisterpositie ingevuld en middels ‘3d audio’ krijg je nog meer het gevoel middenin de actie te zitten. Atmos kan op verschillende manieren gerealiseerd worden, zoals met een 7.1.4-kanaals opstelling waarbij vier speakers bovenin de ruimte hangen. • Delen:

Reacties

 1. Fabian
  29 oktober, 2016 om 21:07

  Wel Dolby Atmos? Geen DTS-MA/TrueHD vreemde keuze..

 2. Fabian
  29 oktober, 2016 om 21:12

  Nm dat komt dus ook eindelijk! Heeft een aantal jaren geduurd maar toch 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.