Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streamingdienst Netflix heeft nu 86,7 miljoen abonnees

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2016, 9:10 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat de populaire videostreamingdienst nu wereldwijd 86,7 miljoen abonnees heeft. In het afgelopen kwartaal (derde kwartaal 2016) is het de dienst gelukt meer dan 3,5 miljoen mensen aan zich te binden.

Netflix heeft 86,7 miljoen abonnees

Netflix heeft nu 86,7 miljoen abonnees. In het afgelopen kwartaal, het derde kwartaal van 2016, heeft het bedrijf er wereldwijd 3,2 miljoen en in de Verenigde Staten 320 duizend abonnees bij gekregen. Deze statistieken zijn de verwachtingen voorbij gegaan. Drie maanden geleden dacht het bedrijf er twee miljoen wereldwijd en 300 duizend abonnees bij te krijgen aan het einde van het derde kwartaal. Verder is er fiscaal gezien weinig veranderd. De dienst is nog steeds marktleider, maar moet wel rekening gaan houden met concurrentie.

Die concurrentie wordt steeds sterker, terwijl de kosten voor het produceren van content omhoog gaan en de groei in de VS dus niet erg hoog uitvalt. Maar de omzetten blijven nog wel stijgen, waardoor de bestuursvoorzitter, Reed Hastings, en de aandeelhouders tevreden zijn met deze resultaten. Netflix is erin geslaagd een omzet van 2,29 miljard dollar te realiseren. Het bedrijf heeft aangegeven volgend kwartaal zo’n 1,45 miljoen nieuwe Amerikaanse abonnees en 3,75 miljoen nieuwe wereldwijde abonnees toe te voegen.

Dat is in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar een iets lagere verwachting. Dat kan te maken hebben met het feit dat Netflix het goedkopere abonnement van 7,99 euro duurder heeft gemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.