Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Remix IO is een alles-in-één 4K Ultra HD mediastreamer

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2016, 11:55 CategorieMediaspelers

Jide Technology is een bedrijf dat hard aan de weg timmert. Als je het tablet- en computernieuws een beetje bijhoudt dan heb je de naam vast en zeker eens voorbij zien komen. Jide heeft namelijk diverse computers en tablets op de markt gebracht, uitgerust met het op Android gebaseerde Remix OS. Deze software moet nu ook naar de tv komen.

Remix OS is een aangepaste versie van Android met de werking zoals we die kennen van een desktop pc. In een nieuwe Kickstartercampagne zoekt Jide naar investeerders voor een nieuw product; de Remix IO. Deze alles-in-één mediastreamer kan volgens het bedrijf als mediabox, game console en desktop computer dienst doen. De mediaspeler ondersteunt 4K Ultra HD- en HDR-content, en beschikt over onder meer hdmi-, vga-, ethernet- en micrSD-poorten.

Binnenin de Remix IO zien we een octacore-processor met 16GB aan opslaggeheugen terug, wat het apparaat op papier krachtiger maakt dan onder meer de Apple TV en Roku Ultra. De software is gebaseerd op Android 7.x Nougat en de apps die voor Android beschikbaar zijn worden aangepast zodat ze draaien als op een pc. Op 20 oktober is het project gestart en inmiddels is het doel van 250.000 dollar ruimschoots gepasseerd. De Remix IO wordt wereldwijd verscheept voor een prijs van 99 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.