Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 ontvangt ondersteuning voor high-resolution audio

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2016, 10:58 CategorieGaming

De PlayStation 4 heeft deze week een update gekregen, die de ondersteuning voor high-resolution audio heeft toegevoegd. Ook kunnen nummers die niet in deze hoge kwaliteit beschikbaar zijn, toch worden geüpscaled naar ‘nagenoeg dezelfde kwaliteit’, aldus Sony.

Download de update voor PlayStation 4

Sony heeft deze week een update uitgebracht voor de PlayStation 4. Met name de PS4 Media Player profiteert hiervan, aangezien de ondersteuning voor high-resolution audio is toegevoegd. Ook kunnen de nummers die niet in de betere kwaliteit verkrijgbaar zijn, worden geüpscaled naar ‘nagenoeg dezelfde kwaliteit’, aldus Sony. De PS4 doet het al sinds de lancering van het apparaat zonder de ondersteuning voor high-res audio. Nu is dat voor een gameconsole misschien niet belangrijk, maar in de rol van mediaspeler is dat natuurlijk wel van belang.

Daarom is het goed om te zien dat Sony de support nu alsnog toevoegt. Helaas is het op het moment schrijven niet bekend in welke sample rate de flac-bestanden worden afgespeeld. Wel weten we dat upscalen gebeurt met Sony’s DSEE HX-processing. Dat is dezelfde technologie die je ook aantreft in de NW-ZX2 Walkman en MDR-1000X noise-cancelling headphones van het bedrijf. De update is nu te downloaden voor de PlayStation 4. Ook voegt deze update de mogelijkheid toe video’s in 360-graden te bekijken met de PlayStation VR-headset.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.