Panasonic kondigt HDD-recorders met Ultra HD Blu-ray speler aan

10 oktober 2016 1 Minuut 3 Reacties
panasonic-dmr-ubz1020-1

In Nederland zien we ze nauwelijks meer terug maar buiten ons landje is de HDD-recorder nog altijd populair. Panasonic heeft deze week twee nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd, uitgerust met een Ultra HD Blu-ray speler.

Panasonic heeft in Japan twee HDD-recorders met Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd. De recorders komen met twee tv-tuners en een harde schrijf waarop programma’s opgeslagen kunnen worden. De speler hebben de modelnamen DMR-UBZ1020 en DMR-UBZ2020 meegekregen en kunnen de nieuwste Ultra HD Blu-ray schijfjes weergeven. Het verschil tussen beide modellen zit hem in de harddisk; 1TB tegenover 2TB.

Beide Blu-ray spelers en recorders bieden nagenoeg alles dat je nodig hebt om audio- en beeldmateriaal in de hoogste kwaliteit op te slaan en af te spelen. Natuurlijk wordt HEVC ondersteund om gecomprimeerd 4K-materiaal weer te geven, en ook is er ondersteuning voor het grotere BT.2020 kleurbereik aanwezig. De spelers komen met twee HDMI-uitgangen zodat audio en beeld gescheiden kunnen worden. Verder beschikken de recorders over een CI+-module, een ethernetpoort, een usb 3.0-poort en de mogelijkheid om je opnamen op een Blu-ray disc te zetten.

In Japan worden de modellen verkocht voor prijzen vanaf omgerekend 780 euro. Of en wanneer deze recorders naar Europa komen is nog niet bekend.

Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler.

Reacties (3)