Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic kondigt HDD-recorders met Ultra HD Blu-ray speler aan

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2016, 13:42 CategorieBlu-ray

In Nederland zien we ze nauwelijks meer terug maar buiten ons landje is de HDD-recorder nog altijd populair. Panasonic heeft deze week twee nieuwe modellen aan het assortiment toegevoegd, uitgerust met een Ultra HD Blu-ray speler.

Panasonic heeft in Japan twee HDD-recorders met Ultra HD Blu-ray speler aangekondigd. De recorders komen met twee tv-tuners en een harde schrijf waarop programma’s opgeslagen kunnen worden. De speler hebben de modelnamen DMR-UBZ1020 en DMR-UBZ2020 meegekregen en kunnen de nieuwste Ultra HD Blu-ray schijfjes weergeven. Het verschil tussen beide modellen zit hem in de harddisk; 1TB tegenover 2TB.

panasonic-dmr-ubz1020

Beide Blu-ray spelers en recorders bieden nagenoeg alles dat je nodig hebt om audio- en beeldmateriaal in de hoogste kwaliteit op te slaan en af te spelen. Natuurlijk wordt HEVC ondersteund om gecomprimeerd 4K-materiaal weer te geven, en ook is er ondersteuning voor het grotere BT.2020 kleurbereik aanwezig. De spelers komen met twee HDMI-uitgangen zodat audio en beeld gescheiden kunnen worden. Verder beschikken de recorders over een CI+-module, een ethernetpoort, een usb 3.0-poort en de mogelijkheid om je opnamen op een Blu-ray disc te zetten.

In Japan worden de modellen verkocht voor prijzen vanaf omgerekend 780 euro. Of en wanneer deze recorders naar Europa komen is nog niet bekend.

Lees ook onze review van de Panasonic DMP-UB900 Ultra HD Blu-ray speler. • Delen:

Reacties

 1. Olga2000
  11 oktober, 2016 om 8:36

  Panasonic maakt geweldige spellers/branders! Ik heb jaren eerst DVD recorder gehad, nu blu-ray recorder. In Nederland niet verkrijgbaar, ik heb het uit Duitsland gehaald. De hele menu structuur in het Engels gezet en als land Zwitserland. Nu heb ik die op deze manier al 3 jaar.

  Ik verwacht dan ook niet dat deze recorder in Nederland te verkrijgen zal zijn. Dat wordt weer in Duitsland bestellen. Eigenlijk is dat heel gek! In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italie worden deze recorder gerust verkocht en mensen zijn heel blij mee! Maar hier in Nederland blijkbaar een certificering is zo’n drama dat Panasonic begint niet een aan!

  Een keer met Panasonic Nederland over deze recorder gebeld, callcenter medewerker aan de andere kant van de telefoonlijn werd bijna boos! In zijn ogen ik MOCHT niet eens ding kopen??!! Bizar!

 2. annunaki
  11 oktober, 2016 om 10:54

  Heeft gewoon met rechten te maken hier in nederland paar van die kloothommels hier bepalen wat er uit komt in nederland zo ook met bluerays daar hebben ze ook dan de rechten van en hun bepalen of het word verkocht idioten zijn het die gewoon alles tegen houden om dat er te weinig naar deze graaiers aan word verdient nu heren rechten bezitters het eind is in zicht wat geld betreft jullie gaan alles kwijt raken.

 3. Ruud Thijssen
  11 oktober, 2016 om 14:29

  We hebben sinds 2003 een Panasonic (dvd)-recorder. Geweldig apparaat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.