Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo Switch kan geen fysieke Wii U-spellen afspelen

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2016, 10:33 CategorieGaming

Nintendo heeft tegenover het Japanse gamesmagazine Famitsu bevestigd dat de Nintendo Switch geen fysieke Wii U-spellen kan afspelen. Maar dat betekent niet dat het apparaat helemaal geen spellen van de Wii U kan afspelen, want wellicht kunnen we de titels nog downloaden.

Nintendo Switch en backwards compatibility

Vorige week kregen we de eerste beelden te zien van de Nintendo Switch, die voorheen door het leven ging als de Nintendo NX. Het wordt een apparaat waarmee je moeiteloos kunt switchen tussen spelen op de tv en spelen op schoot, op het scherm van de Switch. Alles dat we tot nu toe weten lees je in dit artikel; maar er is nog een hoop onduidelijk. Hoe zit het met backwards compatibility (spelen afspelen van oudere consoles)? Nintendo heeft gereageerd op vragen de het Japanse gamesmagazine Famitsu het bedrijf gestuurd heeft.

De Nintendo Switch is níet in staat om fysieke Wii U- (of Nintendo 3DS-)spellen af te spelen. Maar dat betekent niet dat er helemaal géén backwards compatibility aanwezig is. Nintendo zou, in theorie, ook games digitaal kunnen aanbieden, zoals het bedrijf dat nu al doet via de Virtual Console en de digitale Nintendo-winkel. Daarnaast heeft de spellenboer bevestigd dat iedere toekomstige Switch-eigenaar in elk geval de twee Joy-Con-controllers bij het systeem krijgt (de linker en de rechter). Meer over het apparaat horen we wellicht binnenkort.


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.