Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo NX onthuld: dit is de Nintendo Switch

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 16:17 CategorieGaming

Nintendo heeft op donderdagmiddag Nederlandse tijd officieel de Nintendo Switch onthuld. Deze console had de projectnaam Nintendo NX. De geruchten blijken te kloppen: we hebben hier te maken met een hybride spelcomputer, met een los scherm en een modulaire controller.

Dit is de Nintendo Switch

Nintendo heeft zich aan z’n woord gehouden en heeft vandaag de Nintendo Switch onthuld. Dit is de Nintendo NX waar het bedrijf de afgelopen jaren aan heeft gewerkt. De geruchten kloppen, het betreft hier inderdaad een spelcomputer die bestaat uit meerdere delen en die toestaat op meerdere plekken te spelen. In de console zit namelijk een losse module met zijn eigen scherm, die je op elk moment los kunt klikken, zodat je elders kunt spelen. Ook is er een modulaire controller die je los van en aan het scherm kunt gebruiken.

Daarnaast is die modulaire controller op verschillende manieren te gebruiken, zowel horizontaal als verticaal. Het apparaat lijkt zelf niet zo heel groot. Aan de voorkant zitten twee usb-poorten. Ook is er een gleuf voor de kaartjes waar de games op staan. Er is ruimte voor offline multiplayer. In de onderstaande trailer zien we ook een aantal games voorbijkomen, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 en zelfs The Elder Scrolls V: Skyrim (waarschijnlijk de definitieve editie). Ook is er een basketbalspel zichtbaar.

nintendo-switch-trailer-2

We weten nog niet alles

Helaas weten we nog niets over de specs van het apparaat, maar hij lijkt dus in elk geval zo krachtig te zijn als de Wii U (aangezien Mario 8 voorbijkomt). Ook lijkt het erop dat games backwards compatible zijn, maar dat is nu nog speculatie. Het is niet bekend wanneer Nintendo meer informatie over de Nintendo Switch naar buiten brengt. In maart volgend jaar moet de console verkrijgbaar zijn. Daarnaast is er ook een reguliere controller te zien in de video. Die lijkt sterk op de Wii U Pro Controller van deze generatie.

nintendo-switch-trailer-3

nintendo-switch-trailer-4

cvn4bo6wcaacn0y-jpg-large


€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 316,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.