‘Netflix zou kunnen worden overgenomen door Disney’

07 oktober 2016 1 Minuut 1 Reacties
Netflix

Er zijn geruchten verschenen over de videostreamingdienst Netflix. Disney zou namelijk interesse hebben in de razend populaire dienst. Disney zou met de videodienst zijn portfolio van media entertainment willen verrijken.

Disney heeft interesse in Netflix – gerucht

Disney kwam eerder deze week al in het nieuws, omdat het bedrijf interesse zou hebben in het sociale medium Twitter. Nu zijn er verhalen verschenen over een ander bedrijf dat overgenomen kan worden door de House of Mouse: Netflix. Disney zou interesse hebben in die videostreamingdienst, om zijn portfolio van media en entertainment te verrijken. Binnen dat portfolio komen we onder meer de sportzender ESPN tegen. Het gerucht heeft er in elk geval al voor gezorgd dat de waarde van aandelen van Netflix deze week ietwat zijn gestegen.

Mocht Disney de dienst willen overnemen, dan krijgt het bedrijf mogelijk te maken met een mes dat aan twee kanten snijdt. Enerzijds kan er via de videodienst live-uitzendingen van ESPN worden aangeboden en anderzijds kan deze deal betekenen dat andere producten niet meer met Netflix willen samenwerken, omdat de aanwezigheid van Disney wel heel merkbaar is. Alsof dat nog niet het geval is, trouwens. Samen met Disney worden er al Marvel-series gemaakt (ook onderdeel van Mickey Mouse), bijvoorbeeld, zoals Luke Cage en Daredevil.

Reacties (1)