Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Netflix gaat offline streaming aanbieden voor het eind van dit jaar’

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2016, 18:29 CategorieStreamingdiensten

Netflix zou nog voor het einde van dit jaar offline streaming gaan aanbieden. Dat houdt in dat je films en series op je eigen apparaat kunt opslaan, om ze later te bekijken. Daarbij is dan geen internetverbinding meer nodig.

Film opslaan op je smartphone of pc

In de audio-wereld bestaat dit allang. Spotify, de muziekstreamingdienst, stelt gebruikers al tijden in staat om liedjes op een smartphone of tablet op te slaan zodat ze op elk gewenst moment te horen zijn, internetverbinding of niet. De liedjes worden op zo’n moeilijke versleutelde manier op het apparaat opgeborgen, dat alleen een hacker met heel veel kennis van de materie ze buiten de Spotify-app kan opslaan op een apparaat.

Concurrentie

Netflix heeft te maken met toenemende concurrentie van andere streamingdiensten. Om die reden zou het bedrijf aan offline-films en -series willen beginnen. Daarmee zou het bedrijf een voorsprong nemen op de concurrentie.

Netflix op je vakantieadres

De films en series worden tijdelijk op een apparaat (pc, laptop, tablet of smartphone) opgeslagen zodat ze later bekeken kunnen worden. Dit biedt dan wellicht ook mogelijkheden voor mensen met een slechte internetverbinding, die klagen dat hun film voortdurend wordt onderbroken. Of mensen die langdurig offline zijn, zoals tijdens een lange vlucht of een reis naar een land zonder Netflix. Die kunnen dan hun films voor hun reis opslaan en bijvoorbeeld op hun vakantieadres bekijken.

Zeg nooit nooit

Het is een opmerkelijke omslag van Netflix, want CEO Reed Hastings heeft lang gezegd dat offline viewing nooit zou gebeuren. Het is ook nog allerminst officieel, maar steeds meer bronnen melden dat het Amerikaanse bedrijf er toch aan gaat beginnen.

Netflix-content

Wel valt te verwachten dat Netflix de optie om series en films offline op te slaan zeker in het begin zal beperkten tot de zelfgeproduceerde content. Dit om problemen rond royalties van andere filmmaatschappijen te voorkomen.

Officieel weigert Netflix commentaar te geven op vragen over dit onderwerp.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.