Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Minecraft komt voor eind dit jaar naar de Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2016, 23:40 CategorieGaming

Minecraft komt voor het eind van dit jaar naar de Apple TV. Dat heeft Apple bevestigd tijdens de presentatie van nieuwe MacBooks.

Mobiele versie Minecraft

De Apple TV heeft volgens Apple-CEO Tim Cook momenteel de beschikking over achtduizend verschillende apps, waaronder tweeduizend games. Dat is een indrukwekkend aantal, gegeven het feit dat de nieuwe Apple TV nog maar een jaar bestaat. Het immens populaire spel Minecraft, waarin je met eenvoudig uitziende pixelblokken een digitale wereld kunt opbouwen, komt daar dus binnenkort ook bij. Saillant is dat Minecraft afkomstig is van Microsoft (en Mojang).

Controller nodig

Het is niet helemaal helder hoe de bediening van de verschillende functies in het spel moeten verlopen via de afstandsbediening van de Apple TV. Wellicht is het noodzakelijk om  er nog een joypad of een controller of iets dergelijks bij te kopen, om het spel goed te kunnen spelen.

Het schijnt dat Apple de iOS-versie van Minecraft naar de Apple TV gaat brengen. Dat is een ietwat versimpelde versie van het complete pc-spel.

Nieuwe TV-app

Om meer nieuwe apps aan te trekken, heeft Apple zelf ook een nieuwe app bedacht: TV. Hiermee kun je films die je op de Apple TV begint, afkijken op een iPhone of iPad. Alle abonnementen die je hebt lopen via de Apple TV, kunnen ook naar andere apparaten van Apple worden gebracht. De Mac’s van Apple en de iPhones en iPads krijgen deze app binnen enkele weken via een software-update vanzelf binnen.

Twee namen die bij deze deel-app ontbreken, zijn Netflix en Amazon. Netflix beschikt zelf al over een app waarmee op elk ander apparaat films en series kunnen worden bekeken, waarbij de functie om verder te gaan waar je op een ander apparaat gestopt bent, al is ingebouwd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.