Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG gaat vanaf volgend jaar oled tv’s ‘printen’

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2016, 10:35 CategorieOled tv's

LG begint in 2017 met een nieuwe productiemethode voor oled tv’s. De Koreaanse fabrikant gaat aan de slag met de ‘inkjet printing’ methode waardoor er grotere en goedkopere panelen voor oled tv’s geproduceerd kunnen worden.

LG gaat oled tv’s printen

De oled tv’s die je vandaag de dag in de winkels vindt zijn nog steeds niet echt betaalbaar te noemen. Oled blijft nog altijd een premium technologie die we alleen bij topmodellen terugzien. Maar, LG blijft de beeldtechnologie verder ontwikkelen en kijkt vooral ook naar de productiemethode om goedkoper en efficiënter te produceren.

Volgens het Koreaanse ETNews begint LG volgend jaar met het printen van oled-panelen voor tv’s. In eerste instantie zou het gaan om een pilot, geoptimaliseerd voor schermen van 55-inch tot 65-inch. Later zou de Koreaanse fabrikant dit willen verschuiven naar een productielijn waar panelen van 70-inch tot 90-inch van de band kunnen rollen. Het printen van de schermen zou minder restafval opleveren en de kosten liggen een stuk lager dan bij de huidige productiemethode. Daarbij zou de ‘yield rate’ – het aantal modellen dat van de band rolt en aan de hoge eisen voldoet – hoger liggen.

Of we volgend jaar al ‘geprinte’ oled tv’s van LG gaan zien is nog niet duidelijk. We verwachten in januari, tijdens CES 2017, de nieuwe oled tv line-up van het bedrijf te mogen aanschouwen.

Bekijk ook onze LG E6V-serie oled tv review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.