LG E6V-serie oled tv nu duizend euro goedkoper

11 oktober 2016 2 Minuten 3 Reacties
LG-OLED65E6V-review-totaal-2

De topmodellen oled tv's van LG zijn sinds deze week weer een stuk goedkoper geworden en daarmee meteen ook een stuk interessanter voor veel consumenten.

De strijd in de oled tv-markt is dit jaar losgebarsten, met onder meer modellen van Loewe, Philips en LG. De laatstgenoemde fabrikant is nog altijd heer en meester in de markt maar ziet ook dat het nu tijd is om de massa kennis te laten maken met oled. Of dat de reden achter de tijdelijke prijsverlaging is weten we niet maar de nieuwste oled tv’s van LG worden in ieder geval weer een stuk betaalbaarder.

LG E6V-serie oled tv’s

De oled tv’s die LG begin dit jaar aankondigde liggen alweer even in de Nederlandse winkels. De Koreaanse fabrikant introduceerde de ‘instapmodellen’ in de C6V-serie (gebogen scherm) en de B6V-serie (flatscreen), en kwam daarnaast met topmodellen in de E6V-serie en G6V-serie. Wij hebben onlangs zowel de C6V-serie (review) als de E6V-serie (review) uitgebreid getest en waren het meest onder de indruk van de topmodellen.

Met een introductieprijs van 4.499 euro voor het 55-inch model en 6.499 euro voor het 65-inch model waren ze echter niet voor veel consumenten weggelegd. Het is daarom goed nieuws dat deze tv’s weer iets betaalbaarder worden, voorlopig althans. In juli van dit jaar verlaagde LG de prijs al met 500 euro en daar komt nu nog eens 1.000 euro bij. De eerste winkels bieden deze modellen nu aan voor respectievelijk 2.999 euro en 4.999 euro, maar hier moet bij gezegd worden dat het om een tijdelijke actie (tot 30 november) gaat. Als we kijken naar de absolute topmodellen van andere fabrikanten – en dan hebben we het over lcd led tv’s – zijn dat geen verkeerde prijzen.

Overige LG oled tv’s

De G6V-serie modellen zijn nu te koop voor iets meer dan 6.000 euro (65-inch) en iets minder dan 20.000 euro (77-inch). De C6V-serie en B6V-serie tv’s blijven in prijs nog wat achter. Op deze modellen wordt momenteel door verschillende winkels een korting van 500 (65-inch) tot 200 (55-inch) euro gegeven. Op dit moment is het verschil met de E6V-serie in onze optiek te klein om niet voor de topmodellen te kiezen als je op zoek bent naar een premium tv.

Meer informatie over alle lcd en oled tv’s die LG dit jaar in Nederland geïntroduceerd heeft vind je in de 2016 LG tv line-up.

Reacties (3)