Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LeEco kondigt 4K Ultra HD tv’s met Android TV aan

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2016, 11:38 CategorieLcd en led tv's

LeEco wil de Verenigde Staten gaan veroveren en doet dat onder meer met een complete line-up 4K Ultra HD Android TV’s. Het Chinese bedrijf zet vol in op de Amerikaanse markt, met vier modellen die over interessante specificaties beschikken.

Alle nieuwe tv’s van LeEco beschikken over de 4K Ultra HD-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Ook is er ondersteuning voor high dynamic range-content, in de vorm van de HDR10-standaard. Er komen vier modellen op de markt; het goedkoopste model heeft een formaat van 42,5-inch en moet 699 dollar kosten. Het duurste model heeft een formaat van 85-inch en komt voor 4.999 dollar op de markt.

leeco-android-tv-1

Lenovo belooft een contrast van maximaal 4.000:1 en een responstijd van 8ms (6.5ms voor het 85-inch versie). Daarbij zijn alle modellen voorzien van een quadcore Mstar 6A938-processor, vergezeld door een Mali T880MP3 grafische processor. Het smart tv-platform is Android TV en daarvoor is 32GB of 64GB aan opslagruimte aanwezig. Verder zijn de tv’s uitgerust met een usb 2.0-poort, twee usb 3.0-poorten, drie hdmi-poorten, een vga-poort en een ethernetaansluiting. Voor draadloze communicatie zijn bluetooth 4.1 en WiFi ac aan boord.

De tv’s worden de komende weken in de VS uitgebracht. Of en wanneer ze naar Europa komen is nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    22 oktober, 2016 om 11:55

    Klinkt leuk eerst de test afwachten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.