Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Epson lanceert EH-LS10500 laserprojector met Ultra HD en HDR

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2016, 13:58 CategorieProjectors

Met de introductie van de nieuwe EH-LS10500 voegt Epson de technologie voor home entertainment met hoog dynamisch bereik (HDR) toe aan zijn reeks home cinema laserprojectoren. Dit model komt onder meer met 3LCD reflective-panelen, 4K-enhancement, een laserlichtbron en ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray en andere HDR-bronnen te combineren.

Epson EH-LS10500

De EH-LS10500, die speciaal is gemaakt voor de home cinema omgeving, beschikt over een kern die wordt gevormd door de 3LCD reflective-panelen van Epson en de dubbele laserlichtbron die een breed kleurenspectrum en absolute zwarttinten produceren. Naast 4K-enhancement en UHD BD-ondersteuning komt de EH-LS10500 met upscaling van 1080p-resolutie naar 4K-resolutie, Detailversterking, Super Resolution, frame-interpolatie en ISF-kalibratie. Door het gebruik van de laserlichtbron kan het tevens een zeer breed kleurenbereik bieden, dat sRGB-, DCI- en Adobe RGB-kleuren omvat. Via compatibiliteit met de nieuwste Ultra HD Blu-ray-apparatuur voegt Epson high dynamic range toe aan de projector.

De EH-LS10500 projecteert niet alleen geavanceerde HDR-beelden, maar maakt ook gebruik van een dubbele laserlichtbron, waardoor een lange levensduur van ongeveer 30.000 uur in Eco-modus gewaarborgd is. Dankzij de lasertechnologie wordt tevens een snelle opstarttijd geboden, doordat de projector na 20 seconden de maximale kleurprestaties bereikt.

Epson EH-LS10500

De projector biedt ook een speciaal design waardoor het naadloos en discreet in de thuisomgeving moet passen. De stijlvolle lenssluiter, het verborgen bedieningspaneel en de vrijwel geluidloze ventilator zijn volgens de fabrikant ideaal voor thuisbioscopen, met een brede lens-shift voor decentrale positionering. Het is ook eenvoudig te gebruiken met gemotoriseerde optische elementen, zoals een gemotoriseerde lens voor het aanpassen van lens-shift, zoom en focus. Ook handig zijn de geheugeninstellingen voor de lenspositie van de EH-LS10500. Met een klik op de knop kunnen tot 10 instellingen worden opgeslagen voor beeldverhoudingen tot 2.4:1.

Prijs en beschikbaarheid

De EH-LS10500 is beschikbaar vanaf november 2016 voor een prijs van 7.399 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.