Dolby Vision ondersteund door 5 tv-fabrikanten en 6 filmstudio’s

20 oktober 2016 1 Minuut 2 Reacties
Dolby-Vision

Dolby heeft tijdens een presentatie in Seoul laten weten wat de status van de Dolby Vision HDR-standaard is. Het Amerikaanse bedrijf ziet dat de standaard steeds breder geaccepteerd wordt en verwacht in 2017 nog meer partners te kunnen verwelkomen.

Op dit moment maken twee standaarden die dienst uit op het gebied van HDR; HDR10 dat op de meeste tv’s die high dynamic range ondersteunen aanwezig is, en Dolby Vision dat door een aantal fabrikanten ondersteund wordt. Dolby Vision heeft een aantal voordelen ten opzichte van HDR10. Zo beschikt de standaard over dynamische metadata waardoor weergave per frame geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast is het een standaard die van begin tot eind gecontroleerd wordt; Dolby is van opname tot mastering betrokken bij het proces. Echter, tv-fabrikanten moeten royalties betalen om de standaard te gebruiken en bovendien is er een speciale chip vereist waarmee ondersteuning geboden wordt.

Tijdens een presentatie in Seoul liet Dolby weten dat er op dit moment vijf tv-fabrikanten zijn die de HDR-standaard van het bedrijf ondersteunen. Het gaat om LG (met onder meer de E6V oled tv), Vizio, TCL, Loewe (met de Bild 7 oled tv) en Skyworth. Volgend jaar worden ook Changhong, Hisense en Funai aan dit rijtje toegevoegd. Op het gebied van content wordt de HDR-standaard van Dolby momenteel door zes filmstudio’s ondersteund; Sony Pictures, Warner Bros, Universal, Paramount, Lionsgate en MGM. Onder meer Amazon en Netflix bieden Dolby Vision-content aan via hun streamingplatformen.

Lees meer over wat Dolby Vision precies is.

Reacties (2)