Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision ondersteund door 5 tv-fabrikanten en 6 filmstudio’s

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2016, 11:37 CategorieLcd en led tv's

Dolby heeft tijdens een presentatie in Seoul laten weten wat de status van de Dolby Vision HDR-standaard is. Het Amerikaanse bedrijf ziet dat de standaard steeds breder geaccepteerd wordt en verwacht in 2017 nog meer partners te kunnen verwelkomen.

Op dit moment maken twee standaarden die dienst uit op het gebied van HDR; HDR10 dat op de meeste tv’s die high dynamic range ondersteunen aanwezig is, en Dolby Vision dat door een aantal fabrikanten ondersteund wordt. Dolby Vision heeft een aantal voordelen ten opzichte van HDR10. Zo beschikt de standaard over dynamische metadata waardoor weergave per frame geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast is het een standaard die van begin tot eind gecontroleerd wordt; Dolby is van opname tot mastering betrokken bij het proces. Echter, tv-fabrikanten moeten royalties betalen om de standaard te gebruiken en bovendien is er een speciale chip vereist waarmee ondersteuning geboden wordt.

Tijdens een presentatie in Seoul liet Dolby weten dat er op dit moment vijf tv-fabrikanten zijn die de HDR-standaard van het bedrijf ondersteunen. Het gaat om LG (met onder meer de E6V oled tv), Vizio, TCL, Loewe (met de Bild 7 oled tv) en Skyworth. Volgend jaar worden ook Changhong, Hisense en Funai aan dit rijtje toegevoegd. Op het gebied van content wordt de HDR-standaard van Dolby momenteel door zes filmstudio’s ondersteund; Sony Pictures, Warner Bros, Universal, Paramount, Lionsgate en MGM. Onder meer Amazon en Netflix bieden Dolby Vision-content aan via hun streamingplatformen.

Lees meer over wat Dolby Vision precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. frans
  21 oktober, 2016 om 11:24

  Goed dat ze alle systeemen er in doen ik wacht nog met mijn tv eerst mijn bluray voor een uhd van oppo maar afwachten met er ook alles op. Dan pas als laatste mijn tv vervangen. Hoop allen dat ze is gaan stoppen met de dvd in de winkel nu er bluray is en UHDBLURAY kan je toch wel dvd minderen als ik zie wat er nog staat in de winkel verouderd is dvd.
  Geluid en beeld zijn velen malen mooier op bluray en uhd blurays. DOLBY ATMOS is ook veel mooier en de details in het geluid zijn top.

 2. Peter vb
  21 oktober, 2016 om 17:15

  Ben in het bezit van een drie jaar oude 4K TV en zou best een nieuwe willen aanschaffen maar twijfel omdat ik nu echt niet meer weet wat wijsheid is. En het aanbod van 4K blu-ray vind ik ook nog erg tegenvallen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.