Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Chromecast Ultra aangekondigd door Google: dit moet je weten

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 19:28 CategorieMediaspelers

Google heeft officieel de Chromecast Ultra onthuld. Dit is een mediaspeler die je in een hdmi-poort in je televisie kunt stoppen, waar je video en meer naartoe kunt streamen. De Ultra biedt ondersteuning aan voor video’s die in 4K zijn opgenomen.

Dit is de Chromecast Ultra van Google

Op dinsdagavond heeft Google officieel de Chromecast Ultra onthuld. Zoals verwacht neemt Google afscheid van de naam Chromecast en treffen we dit keer alleen het G-logo aan op het apparaat, zoals ook op de Pixel XL het geval is. Verder valt op dat het design weinig afwijkt van het model dat vorig jaar is geïntroduceerd. We zien hetzelfde design (in de vorm van een hockeypuck), evenals een flexibele draad die zich met een magneet aan de achterkant kan bevestigen. Bijvoorbeeld wanneer je de Ultra wil meenemen naar iemand anders.

chromecast-ultra-2

Aan de onderkant van de Chromecast Ultra zit een usb-poort. Ook is er een aan-uitknop aanwezig en is er een indicatielampje. De ethernetpoort is samengevoegd met de energievoorziening. In vergelijking met het model van vorig jaar is de Ultra bijna twee keer zo duur. Daar krijg je wel een apparaat voor terug dat de 4K Ultra HD-resolutie ondersteunt, waardoor je dus het beste materiaal van sites en bedrijven als YouTube, Netflix en Google Play Movies kunt bekijken.

Ook biedt de Chromecast Ultra ondersteuning aan voor high dynamic range, zowel HDR10 als Dolby Vision. Daarnaast, zo maakt Google bekend, is de Ultra 1,8 keer sneller dan zijn voorganger. Dat betekent dat alles veel sneller geladen wordt, waardoor je sneller aan de slag kunt gaan.

Video

In onderstaande video introduceert Google de nieuwe Chromecast Ultra.

Prijs en beschikbaarheid

De Google Chromecast Ultra kost 79 euro en zal vanaf 8 november worden uitgebracht in Nederland. Google blijft de goedkopere Chromecast die maximaal full-hd ondersteunt en de Chromecast Audio verkopen naast het nieuwe Ultra-model.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.