Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins introduceert premium P9 Signature hoofdtelefoon

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2016, 17:04 CategorieAccessoires

Bowers & Wilkins introduceert vandaag de P9 Signature, wat volgens de fabrikant de best klinkende en meest luxueuze hoofdtelefoon is die het bedrijf ooit heeft geproduceerd. De P9 Signature, de grootste over-ear hoofdtelefoon uit het assortiment van Bowers & Wilkins, is ontwikkeld door hetzelfde team dat verantwoordelijk is voor de toonaangevende high-end 800 D3 luidspreker.

Bowers & Wilkins P9 Signature

De P9 Signature is voorzien van speciaal ontwikkelde technologieën die gezamenlijk moeten zorgen voor een unieke luisterervaring, terwijl een compleet nieuwe aanpak van transducer-plaatsing volgens de fabrikant een klankbeeld oplevert dat geen enkele andere hoofdtelefoon momenteel kan evenaren.

Bowers-Wilkins-P9-1

Normaal gesproken bestaat het membraan in een hoofdtelefoon uit een gecombineerd membraan en een surround met losse ophanging, terwijl in de P9 Signature een semi-zuigerachtig membraan is verwerkt, zoals ook te vinden in normale luidsprekers. Deze aanpak biedt vele voordelen, maar lost voornamelijk de conflicterende eisen op voor hoge conformiteit bij lage frequenties, wat optimaal is voor de weergave van lage tonen. Tegelijkertijd moet het ontwerp zorgen voor een grote stijfheid bij hoge frequenties. De hoofdtelefoon heeft een samengesteld luidsprekerchassis; ontworpen door dezelfde engineers die betrokken waren bij de 800 Series Diamond. Deze voorziet in een grotere stijfheid die ongewenste resonanties neutraliseert.

Een groot deel van de luisterervaring die de P9 Signature biedt, is te danken aan de innovatieve plaatsing van de transducers, die enigszins zijn gekanteld zodat het geluid natuurlijker overkomt. De hoofdband van de hoofdtelefoon biedt extra stevigheid en is toch tegelijkertijd comfortabel. Omdat de band op een slimme manier ontkoppeld is van elke oorschelp, worden ongewenste vibraties tussen de oorschelpen voorkomen en blijft het geluid vrij van verstoring. De kussens in de oorschelpen zijn gemaakt van speciaal memory- foam, dat zich in de loop der tijd naar de unieke contouren van de drager vormt.

Bowers-Wilkins-P9-2

De hoofdtelefoon is vervaardigd met Italiaans Saffiano leer, waarbij een ‘stempeltechniek’ is gebruikt voor een uniek patroon. De aluminium armen van de P9 Signature zijn geschikt voor mobiel gebruik, dankzij het vouwbare ontwerp en de robuustheid van de onderdelen. De meegeleverde case is gemaakt van Alcantara, dat een elegant, suede-achtig gevoel geeft, en is voorzien van Saffiano leren details.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe P9 Signature is vanaf oktober verkrijgbaar voor een advies verkoopprijs van 899 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    05 oktober, 2016 om 15:09

    Wat een afwerking. Prachtig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.