Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste av-receivers van 2016 / 2017

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2016, 16:16 CategorieTips en adviezen

We hebben dit jaar al uitgebreid gekeken naar onder meer de beste smart tv’s, de beste Blu-ray spelers en de beste tv’s voor onder de 1.000 euro. Maar, we besteden ook aandacht aan audio-apparatuur. In dit artikel kijken we daarom naar de beste av-receivers van dit moment, kijkend naar verschillende prijsklassen.

Wat is een av-receiver?

Voordat we de tips en adviezen voor het kopen van een av-receiver onder elkaar zetten is het belangrijk om een receiver te definiëren. We hebben al een keer uitgebreid beschreven wat een av-receiver is maar kort gezegd komt het erop neer dat een av-receiver het middelpunt van je home cinema-systeem is. Hierop worden alle componenten (apparaten) aangesloten en hieraan worden de speakers gekoppeld. De receiver bevat versterkers waarmee de speakers aangestuurd kunnen worden. Daarbij kunnen moderne receivers draadloze signalen ontvangen, bijvoorbeeld voor het streamen van muziek. Receivers zijn complexe apparaten, met tal van instellingsmogelijkheden en features.

Ben je op zoek naar een av-receiver? Lees dan ons artikel met tips en adviezen voor het kopen van een av-receiver.

De beste av-receivers

Hieronder vind je de beste av-receivers van 2016 / 2017, samengesteld door te kijken naar onze eigen ervaringen met de betreffende modellen, de ervaringen van andere experts, ontwikkelingen in de markt en natuurlijk de prijsontwikkelingen. Daarbij hebben we gekeken naar de ondersteuning voor de nieuwste standaarden, waaronder de nieuwste hdmi-versies, 4K Ultra HD, HDR, DTS:X en Dolby Atmos.

Marantz SR5011

Heb je geen groot budget maar zoek je wel kwaliteit, een goed geluid en ondersteuning voor de nieuwste features en functies, dan is de Marantz SR5011 een echte aanrader. Dit model biedt zeven versterkers met een vermogen van 180 Watt per kanaal en ondersteuning zowel Dolby Atmos als DTS:X. Daarbij beschikt de receiver over streaming middels onder meer WiFi, bluetooth, AirPlay en Spotify Connect. Marantz levert een Audyssey microfoon mee waarmee je het complete systeem kunt inregelen. De SR5011 heeft een adviesprijs van 899 euro meegekregen.

Marantz-SR5011-1

Lees ook onze Marantz SR5011 review.

Onkyo TX-RZ810

Met een prijs van 1.189 euro biedt de Onkyo TX-RZ810 bijzonder veel waar voor je geld. Deze flinke receiver beschikt over 7-kanaals versterking met 200 Watt per kanaal en komt met FireConnect-technologie voor multiroom-streaming. Daarnaast worden de nieuwste standaarden op het gebied van video en audio ondersteund en kun je streamen middels Google Cast, AirPlay, WiFi en Bluetooth. De receiver beschikt zelfs over een THX Select 2 Plus-certificaat waarmee de optimale weergave voor films gewaarborgd moet worden.

Onkyo-TX-RZ810

Yamaha RX-A1060

Yamaha heeft met de RX-A1060 een bijzonder fraai vormgegeven en volledig uitgeruste receiver in het assortiment. Dit model levert 170 Watt voor maximaal zeven kanalen, beschikt over toegang tot streamingdiensten en laat je muziek streamen middels WiFi en Bluetooth. De receiver komt ook met Yamaha’s YPAO kalibratiesysteem waardoor je de audioweergave kunt optimaliseren. Dankzij MusicCast kun je muziek streamen naar alle compatibele speakers in huis.

Yamaha-RX-A1060

 Denon AVR-X6300H

De Denon AVR-X6300H is het nieuwe topmodel van het bedrijf en dat zien we onder meer terug in de hoogwaardige componenten die gebruikt worden, het ondersteunen van maar liefst elf versterkte kanalen en de integratie van Heos waardoor je eenvoudig naar andere Heos-apparaten in huis kunt streamen. Ook krijg je dankzij Heos toegang tot de meest populaire muziekstreamingdiensten. Overigens maken de elf versterkers het mogelijk een complete Dolby Atmos-opstelling aan te sturen. De AVR-X6300H komt door dit alles wel met een prijskaartje van 2.499 euro.

Denon-AVR-X6300H-1

Marantz NR1607

Heb je niet voldoende ruimte voor een grote av-receiver of wil je simpelweg wat kleiners maar niet teveel inleveren op de mogelijkheden en kwaliteiten van een av-receiver? Dan is de Marantz NR1607 een interessante optie. Deze receiver is een stuk slanker dan de gemiddelde av-receiver maar biedt nog steeds nagenoeg alles dat je van een receiver mag verwachten. Dit model kost 748 euro en daar krijg je onder meer onder meer toegang tot WiFi en Bluetooth, Spotify, diverse internetradiostations en AirPlay. Ook is er ondersteuning voor Dolby Atmos 3d-geluid, hoge resolutie audiobestanden en videocontent in 4K Ultra HD-resolutie.

Marantz-NR1607-1Meer informatie

Voor meer informatie over het inrichten van je home cinema systeem en aankoop adviezen kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Ook kun je direct meer lezen via onderstaande links.

Een receiver kopen en instellen: alle tips en adviezen
4K Ultra HD, HDR, High-Res Audio en Dolby Atmos: moet je de overstap maken?
De belangrijkste tips en adviezen voor het instellen van je AV-receiver
Nieuwe AV-receiver kopen: wanneer is het tijd voor een upgrade?
Welke luidsprekers passen het beste bij mijn AV-receiver?
Dolby Atmos luidsprekers plaatsen en aansluiten op een receiver: dit moet je weten

 • Delen:

Reacties

 1. Pat mak
  01 november, 2016 om 16:00

  Waar zijn de pioneers bij de receivers 😩

 2. Jan Schoneveld
  30 november, 2016 om 9:26

  En waar die van Sony?😑

 3. Vermaerke Roger
  05 januari, 2017 om 20:14

  Geachte, ik heb 120GB flac. muziekbestanden op USB-stick. Ben op zoek naar een radio (of radio-CD-speler , of andere ?) waarmee ook deze bestanden kunnen afgespeeld worden . Is voor muziek af te spelen in de keuken (zowel FM-radio ev.DAB, en zeker de flac. muzieknummers ) . Hebt u een oplossing of voorstel ; of aanbevolen winkel ?
  Vriendelijke groet en dank bij voorbaat ; Roger Vermaerke .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.