Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt binnenkort zijn eigen BitTorrent-client met Torrex

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2016, 9:52 CategorieGaming

Binnenkort is het mogelijk een torrentprogramma te downloaden voor Xbox One, aangezien Torrex nu een universele Windows-app is. Torrents downloaden is en blijft een illegale hobby, dus is het opvallend om te zien dat de Xbox zijn eigen programma daarvoor krijgt.

Torrex voor Xbox One verschijnt over een paar weken

De Xbox One wordt voorzien van zijn eigen BitTorrent-client in de vorm van Torrex. Torrentdownloaders kom je vaak tegen pc’s en smartphones, maar eigenlijk nog niet eerder op een spelcomputer. De downloader voor de Xbox heeft de naam Torrex. Torrex is eigenlijk een universele Windows-applicatie, maar wordt nu dus ook geoptimaliseerd voor de console van Microsoft. En dat is op z’n minst opvallend te noemen, aangezien torrents downloaden vaak te maken heeft met het binnenhalen van bestanden waar je anders voor moet betalen.

Waarschijnlijk zal het team achter Torrex een eigen browser voor Xbox One gaan uitbrengen. Deze browser zou kunnen omgaan met de magneetlinkjes en torrentbestanden, aangezien Microsoft Edge die dienst weigert. Heb je een bestand gedownload (of ben je nog aan het downloaden), dan is het mogelijk dat bestand direct af te spelen binnen de app. Ook kun je muziek op de achtergrond afspelen, al duurt het niet lang voor de Xbox de applicatie dan afsluit. Het is nog niet bekend wanneer de app precies te downloaden is uit de Store.

Hoewel een torrentprogramma vaak wordt gebruikt voor het illegaal downloaden voor muziek, films, series en games, kun je er natuurlijk ook bestanden mee binnenhalen die wel gratis gedownload mogen worden. Microsoft heeft in elk geval nog niet gereageerd op het bestaan van het programma en kan het mogelijk een halt toe roepen wanneer de film- of muziekindustrie hier ook lucht van krijgt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.