Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba en Sharp keren terug op Europese markt

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 8:48 CategorieLcd en led tv's

De afgelopen jaren hebben we door de crisis en de magere marge op tv’s afscheid moeten nemen van diverse fabrikanten, waaronder Sharp en Toshiba. Deze week zien we tijdens IFA de terugkeer van deze merken, al worden de tv’s niet meer door de bedrijven zelf geproduceerd.

Vestel gaat Toshiba tv’s verkopen

Vestel, een Turkse fabrikant van onder meer tv’s, laat deze week weten een samenwerking met Toshiba aan te zijn gegaan. De fabrikant mag de merknaam Toshiba gebruiken om nieuwe tv’s op de Europese mark te brengen. Het gaat om tv’s die door Vestel geproduceerd en verkocht worden, maar waar het merk van Toshiba op prijkt.

Vestel zelf focust zich al jaren op de budgetseries maar dankzij de licentieafspraak met Toshiba kan het bedrijf nu ook meedoen in de middenklasse en high-end klasse. Toshiba staat immers nog altijd bekend als een zeer degelijke tv-merk. Toshiba TV Europe, de nieuwe onderneming van Vestel voor deze samenwerking, verwacht 10 procent marktaandeel te kunnen pakken. De focus zal liggen op technologieën als HDR en 4K Ultra HD. We kunnen in januari tijdens CES 2017 de eerste tv’s die uit deze samenwerking vloeien verwachten.

Sharp keer terug met groot assortiment

Ook Sharp maakt een comeback in Europa, met een vergelijkbare samenwerking. UMC, één van de grootste private tv-fabrikanten in Europa, mag de merknaam voeren en laat deze week direct van zich spreken. Op IFA heeft het bedrijf een groot assortiment nieuwe tv’s van Sharp laten zien, variërend in formaat van 24-inch tot 75-inch.

Er worden week zes nieuwe Ultra HD tv-series gepresenteerd, met de CUF8772 als vlaggenschip. Ook komen er meer dan twintig hd tv-series, uitgerust met smart tv-functies en streamingmogelijkheden. Alle tv’s met een formaat van 32-inch of groter worden voorzien van een Harman Kardon audiosysteem.

Voor zowel Toshiba als Sharp geldt dat we nog niet weten of en wanneer de nieuwste modellen op de Nederlandse markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.