Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify zou concurrent SoundCloud willen overnemen’

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 10:36 CategorieStreamingdiensten

Als we de geruchten mogen geloven, dan wil muziekstreamingdienst Spotify een concurrent overnemen. Het zou hier gaan om SoundCloud. Beide bedrijven zouden ook al gesprekken hebben gevoerd achter de schermen.

Spotify wil SoundCloud overnemen – gerucht

Spotify zou momenteel gesprekken aan het voeren zijn met de streamingdienst SoundCloud. Het onderwerp: een eventuele overname van de muziekstreamingdienst. Mocht de deal worden gemaakt, dan zou Spotify over een gigantisch bibliotheek gaan beschikken, aangezien de dienst dan zo’n 125 miljoen nummers naar zich toe trekt. Ook zou deze ontwikkeling inhouden dat er een concurrent uit het landschap wordt gehaald, aangezien SoundCloud eerder dit jaar ook zijn eigen betaalde muziekstreamingdienst lanceerde.

Hoewel beide bedrijven hiervan kunnen profiteren, lijkt SoundCloud hier straks als grote winnaar naar huis te gaan. Spotify staat mogelijk op het punt om voor het eerst de beurs op te gaan (met als doel het bijeenbrengen van kapitaal dat het bedrijf kan gebruiken voor investeringen en groei), en dat kan goed uitpakken voor de investeerders van de kleinere dienst. De dienst is namelijk nog niet erg populair, ondanks het feit dat er wel zeventig miljoen dollar ingepompt is door investeerders. Spotify heeft tot op heden nog niet gereageerd.

Mochten beide bedrijven de deal maken, dan zou er een bedrag van om en nabij de 700 miljoen dollar worden neergelegd door Spotify.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    30 september, 2016 om 15:03

    Sound cloud is een proeftuin voor artiesten die hun muziek willen promoten en dat kun je er gratis luisteren dus wat moet spotify hier mee moet er nu voor betaald worden.
    Ik heb internet radio 10.000 zenders ook gratis er is veel te veel van deze zooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.