Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Spotify wil beperkingen gaan opleggen voor gratis gebruikers’

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2016, 12:11 CategorieStreamingdiensten

Spotify wil gratis gebruikers van muziekstreamingdienst mogelijk gaan beperken in hun mogelijkheden, blijkt uit nieuwe geruchten. Deze maatregel zou worden genomen om platenmaatschappijen te vriend te houden, aangezien er nieuwe deals moeten worden gesloten tussen de dienst en de maatschappijen.

Beperkingen voor gratis gebruikers Spotify op komst – gerucht

Als we de geruchten mogen geloven, dan wil Spotify beperkingen gaan instellen voor de mensen die gratis gebruikmaken van de muziekstreamingdienst. Dat zou het bedrijf doen om de verschillende platenmaatschappijen te vriend te houden, aangezien er binnenkort nieuwe deals tussen de dienst en de record labels moeten worden gesloten. Zo zouden nieuwe albums tijdelijk alleen voor betalende klanten beschikbaar zijn, aldus de mensen die bekend zijn met de plannen van de streamingdienst, om maar een voorbeeld te geven.

Zo hoopt Spotify er zelf ook nog wat meer aan te verdienen. En dat is geen slecht idee, omdat de dienst al jaren verlies draait. Daarnaast moeten de nieuwe deals ervoor zorgen dat de muziekstreamingdienst wederom interessant moet worden voor investeerders, waardoor er ook geld in het laatje komt. De muziekstreamingdienst zal het nog wel moeilijk gaan krijgen, aangezien concurrent Apple Music meer geld uitbetaald aan muzikanten dan Spotify, waardoor het bedrijf toch echt iets moet verzinnen. De dienst zelf heeft nog niet gereageerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.