Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spellen voor Xbox Scorpio kunnen in native 4K worden gespeeld

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2016, 12:45 CategorieGaming

Microsoft heeft duidelijk gemaakt dat de first-party titels voor Xbox Scorpio in elk geval in native 4K kunnen worden gespeeld. Dat is duidelijke taal van de softwaregigant, taal die is gebruikt omdat het niet precies duidelijk is hoeveel games straks in native 4K kunnen worden gespeeld op de PS4 Pro.

Xbox Scorpio versus PlayStation 4 Pro

Het moge duidelijk zijn: de strijd tussen Xbox en PlayStation heeft een nieuwe opleving gekregen. Eerder bleek dat Sony vroegtijdig tot winnaar gekroond was van deze generatie spelcomputers, maar Microsoft slaat hard terug en heeft hard aan zijn strategie gewerkt. Een nieuw onderdeel binnen de strijd is de term ‘4K’, samen met subtermen als ‘native’ en ‘upscaling’. De eerste term houdt in dat games volledig in 4K kunnen worden gespeeld, zonder hulp, terwijl de tweede juist met trucjes van 1080p naar 4K wordt geholpen.

Microsoft geeft nu aan dat in elk geval alle first-party titels (dus games die het bedrijf zelf ontwikkelt), in 4K kunnen worden gespeeld op de Xbox Scorpio. Duidelijk taal, taal die Sony nog niet heeft gebruikt. Over de 4K gaming-kwaliteiten van de PlayStation 4 Pro is het bedrijf tot op heden nog redelijk vaag. Andrew House, de directeur van de PlayStation-afdeling, heeft eerder aangegeven dat het grootste deel van de games voor de Pro upscaling ondergaat en dat die dus niet in native 4K kunnen worden gespeeld.

Vandaar die reactie van Microsoft. Die wil te kennen geven dat hun console met zijn first-party titels dat in elk geval wél en altíjd doet. De Xbox Scorpio is veertig procent krachtiger dan de PS4 Pro en dat is niet gek; die eerstgenoemde komt immers een jaar later uit dan de krachtigere console van Sony. Scorpio beschikt over zes terraflops aan kracht, terwijl de Pro net over de vier terraflops aan kracht gaat. Wat een terraflops precies is, leggen we uit in het artikel over de verschillen tussen de PS4, PS4 Slim en de PS4 Pro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.