Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony toont prototype Ultra HD Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2016, 19:43 CategorieBlu-ray

We hadden verwacht je wat meer nieuws op het gebied van Ultra HD Blu-ray spelers te kunnen melden, maar deze week hebben we tijdens IFA 2016 maar één nieuw model gezien. Panasonic presenteerde de DMP-UB700. Sony lijkt echter achter de schermen wel te werken aan een eerste model maar vooralsnog moeten we het doen met een prototype.

Op de stand van Sony zagen we vandaag een prototype Ultra HD Blu-ray speler. Het model mocht nog geen officiële naam dragen en bovendien weten we niks over de prijs en beschikbaarheid. Maar, wat we wel weten is dat het uiterlijk van dit model erg overeenkomt met het uiterlijk van de UHP-H1, een high-end Blu-ray speler die begin dit jaar gelanceerd werd.

Sony-Ultra HD Blu-ray speler

Sony Pictures, de filmstudio in Hollywood, heeft inmiddels al aardig wat Ultra HD Blu-ray films uitgebracht maar vooralsnog moet je een speler van Samsung of Panasonic aanschaffen om de films te kunnen weergeven. Het is niet duidelijk wanneer Sony met één of meerdere modellen komt en wat we er dan voor moeten betalen. Sony liet eerder wel weten voor april 2017 met een eigen Ultra HD Blu-ray speler te komen.

De goedkoopste speler is op dit moment de UBD-K8500 van Samsung. Deze wordt verkocht voor 399 euro.  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    07 september, 2016 om 0:16

    Komen ze nu al met een 4K speler? Das snel nadat ze al een jaar of vijf reclame maken voor hun 4K tv’s. En de sarcasme knop gaat nu weer uit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.