Sony PlayStation 4 Pro kan geen 4K Blu-ray’s afspelen

08 september 2016 1 Minuut 2 Reacties
sony-playstation-4-pro-foto

Sony heeft bevestigd dat de Sony PlayStation 4 Pro, de nieuwe, betere PlayStation, niet in staat is 4K Ultra HD Blu-ray discs af te spelen. En dat terwijl de Xbox One S, de nieuwe versie van de Xbox One, daar wel toe in staat is. Maar die hardware is niet significant beter.

Geen 4K Blu-ray-speler voor de Sony PlayStation 4 Pro

Sony heeft gisteren officieel de Sony PlayStation 4 Pro onthuld. Dit is de vernieuwde PlayStation 4 die in november verkrijgbaar zal zijn voor 399 euro. Maar haal hem niet in huis wanneer je denkt er een goedkopere 4K Ultra HD Blu-ray-speler mee binnen te halen. Sony heeft namelijk tegenover journalisten van Engadget en BBC News bevestigd dat er géén 4K Blu-ray-speler in het apparaat verwerkt zit. Je kunt wel 4K-content bekijken op de console, maar alleen via videostreamingdiensten zoals Netflix en YouTube, zoals gisteren vermeld.

En dat terwijl Sony Blu-ray groot heeft kunnen maken mede dankzij het succes van de PlayStation 3. De reden achter deze keuze, blijkt heel simpel: de Sony PlayStation 4 Pro is primair bedoeld voor gaming. Concurrent Microsoft heeft onlangs de Xbox One S al gelanceerd en die is prima in staat Ultra HD Blu-ray’s af te spelen. En hetzelfde mogen we verwachten van de aanstaande Xbox, die nu nog de naam Project Scorpio draagt. Wel is het zo dat de PlayStation 4 Pro onder meer nog ondersteuning aanbiedt voor high dynamic range.

Reacties (2)